Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Rozšleháme vejce s hořčicí, paprikou, osolíme a opepříme. Do pánve vhodné do trouby si dáme máslo, olej
Vejce rozšleháme, přidáme nastrouhanou cuketu, tymián, kozí sýr, sůl a pepř. Do pánve vhodné do trouby
Omyté brambory uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Maso
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Pak přidáme rajčatový protlak a vodu, utřený česnek a feferonku
Klobásy a svlékací párky nakrájíme asi na 1 cm silná potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme kolečka klobásy
orestujeme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a klobásu
Očištěné , nakrájené brambory a nakrájenou klobásu Můžeme připravit i bez klobásy.
Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, zelenou papriku nakrájenou