Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
Vejce rozšleháme s vodou a solí a nalijeme na pánev na rozehřáté sádlo. Rozprostřeme po celé ploše pánve
potřeme máslem, troškou kečupu a přidáme hotovou omeletu
Omeletu musíme smažit na mírném ohni. Omeleta musí být vláčná, nesmíme ji vysušit.
Omeletu necháme pořádně ztuhnout a vyklopíme na talíř
Do pánve vlijeme vaječnou hmotu a pečeme, dokud vejce Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu
Topinky opečeme na dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme
Horké omelety překrojíme na půlky, naplníme připravenými jahodami, přeložíme, pocukrujeme a zakápneme vaječným