7.3K čtenářů
1 h 25 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Želé bonbóny nakoupíme tak, aby nám vytvořily červenou čepici, bílé vousy a růžovou pleť. Poté sáčky
Sypké ingredience dáme do mísy a přidàme vejce a povolené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme
modelovací hmotu nebo marcipán a vymodelujeme rohy, mikulášskou
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Smícháme v míse všechny sypké přísady. Na mírném plameni rozpustíme máslo s medem, do vlažné směsi přimícháme
Přísady na těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Kulaté koláčové formičky vymažeme tukem a
Tvarohy a jogurt smíchejte s vajíčky a přidejte rozmačkaný banán. Poté přimíchejte špaldovou mouku. Těsto
Smícháme 2 lžíce cukru, polovinu skořice, vyválíme těsto a vykrájíme 12 koleček. Polovinu dáme na plech
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto