Prémiový obsah
★★★
1.8K čtenářů
30 m
janapozarova
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich tekutinu. Přidejte mléko, česnek, vejce, rozdrobené droždí
Na vále nastrouháme olomoucké tvarůžky na hrubším struhadle, brambory na jemném. Přidáme měkký tvaroh
Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Po vychladnutí je rozřízneme podélně a vydlabeme. Vydlabanou část
Olomoucké tvarůžky a měkký salám nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme
Z mléka, mouky, vejce a soli si uděláme těstíčko a smažíme lívance na oleji. Do každého lívance přidáme
Cibuli nakrájíme na kolečka, opečeme na sádle a zalijeme vývarem, dusíme, dle chuti osolíme a opepříme
Do asi 150ml mírně ohřátého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít. Do mísy
Do nepřilnavé pánve nalejeme smetanu a za stálého míchání zahříváme. Jakmile je smetana zahřátá, přidáme
Tvarůžky a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř a mletou sladkou papriku. Na konec přimícháme
V misce si připravíme zálivku s citronové a pomerančové šťávy smíchané s nasekanou mátou, zázvorem, medem
S tvarůžkama jsem ho dělal poprvé a obr úspěch.