Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 14 232 kJ / 3 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,48 g |
Tuky | 265,48 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 3,90 g |
Sůl | 9,64 g |
Sacharidy | 37,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůže to je taky žraso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2012 15:18
čau,já ti něco řeknu ale psss....+1 bodza toho bažanta.
8. 3. 2012 13:37
tomu říkám recept
17. 3. 2011 13:43
Honzo, dnes jsem se pustila do realizace tvého receptu a dopadlo to výborně. Ze surovin, které uvádíš, vzniklo dostatečné množství husté omáčky, pouhým rozmixováním. Omáčka má nádhernou barvu díky použitému vínu.
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
5. 12. 2010 12:21
Líbila se vtipnost s jakou byl recept napsán,gratuluji autorovi,doufám že to bude i tak skvěle chutnat
1. 3. 2010 08:58
Jane,tak takhle podobně/bez vína/ jsem dělala teď v sobotu zajíce,bylo to výtečné,dávám bodík a ukládám,protože budeme dělat ještě bažanty.
1. 3. 2010 08:38
Jendo.Aloisi, děláš mi chutě
28. 2. 2010 22:39
Hezký a velice vtipně napsaný recept, který vzkouším.
28. 2. 2010 21:40
Máš pravdu kapr je cítit šrotem . Já mám výhodu že dcerky tchán ma rybník a ryby má rád tak jsou kapříci jen jim dát pusu. Šupináčci bríška zlatý a to je pak ryba rybou.
28. 2. 2010 21:20
To máš pravdu, někdo divočinu nemusí, mně tam naopak chybí. On je velký rozdíl v tom, co ten bažant zobe. To samé je u kaprů, když do rybníka soukromníci nasypou ječmen. Kapři samé sádlo, no je to boa. Po této zkušensti nekoupíme kapra dříve, naž na Vánoce ze sádek, až vytráví a to sádlo z nich aspoň částečně zmizí.
28. 2. 2010 21:14
yanull . Občas koupím bažantí stehna a jsou v nich broky to je pravda . Jsou docela dobrá ale je pravda , že někdo divočinu nejí a tak faktem je že Kuřátko nezklame.
28. 2. 2010 21:05
Jane.aloisi, nemám zkušenosti s bažantími chudinkami v marketech, ale zato mám zkušenost s bažanty uměle odchovanými, které pak myslivci vypustí do volného prostoru, aby do nich prali broky jako u Verdunu. Ti bažanti z odchovu nemají pražádnou chuť divočiny, protože jsou krmeni obilím, maso je suché, bílé, proto raději upeču kuře na divoko dle Tvého receptu. + bod
28. 2. 2010 21:03
Supermám podobný recept+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 7 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Další recepty
Tématické fráze: kuře na divoko recept kure na divoko pečený bažant na divoko kuřecí stehna a la bažant kuře na divoko recept kuřecí stehna ala bažant kuřecí stehna na divoko bažantí stehna bažant recept kuře nadivoko kuřecí stehno alá bažant recepty kuře na divoko kuře bažant na víně bažant recepty kuřecí stehna na divoko recept omacka z bazanta pecene kure na divoko kuře jako a la bažant kapr na divoko
Suroviny: kuře, slanina, mrkev, petržel, celer, víno červené, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, kmín celý, mouka hladká
Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/833m
12 názorů