Velikonoční beránek velký
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat moukou, aby se nám beránek po upečení krásně vyklopil.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 19 823 kJ / 4 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,08 g |
Tuky | 178,36 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 658,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2016 12:44
25. 3. 2016 09:47
15. 2. 2014 12:26
3. 4. 2010 21:57
3. 4. 2010 15:51
2. 4. 2010 09:16
2. 4. 2010 08:12
2. 4. 2010 07:45
1. 4. 2010 12:38
" Velikonočního beránka" péct velikonoční ovečku, to nikdo neříkal, takže peču beránka, Je to tak nějak zakořeněné.
Přeji vám i ostatním Veselé a krásné velikonoce!!!!!!
Ať se podaří Beránek i Ovečka, pečení zdar Jana
1. 4. 2010 12:25
31. 3. 2010 22:31
31. 3. 2010 21:56
29. 3. 2010 13:06
2. 3. 2010 15:40
2. 3. 2010 15:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno vymazat a vysypat formu na beránka. Video předvede názorný postup
Jak připravit bílkovou ledovou polevu. Hodí se ke zdobení moučníků, velikonočního beránka i různých řezů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: velikonocni beranek velikonoční beránek recept beranek recept velikonoční beránek forma recept na velkeho beranka forma na velikonočního beránka velikonoční beránek recepty peceny beranek recept na velikonočního beránka velkého pečení beránka recept na velikonočního beránka pečený beránek velká forma recept velikonoční beránek beránek velikonoční velikonoční moučníky peceny velikonocni beranek recept na beranka velikonoční beránci formy recept na velkeho velikonocniho beranka forma velikonocni beranek
Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, ořechy vlašské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka
Velikonoční beránek velký
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99Dx
19 názorů