Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

9. 3. 2010 16:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 693 kJ / 3 034 kcal
Bílkoviny58,92 g
Tuky168,18 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 309 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy311,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

2. 12. 2014 10:37

tejaja: Tvůj způsob určitě brzy vyzkouším ;-):yes:

tejaja tejaja

2. 12. 2014 09:44

zizala::-) Používam tento spôsob aj u lineckých ciest, napr. jablkový, tvarohový koláč, iba tam režem nie na polovice, ale na tretiny, aby som prenášala menší kus. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

2. 12. 2014 09:28

tejaja: :yes: Vím, co máš na mysli, já tomu říkám karta, mám hladkou a zubatou. No, u takhle měkkého těsta by to asi šlo, ale např. mřížkový koláč, kde je těsto po upečení tvrdší, tam se raději spolehnu na ten papír :-)

tejaja tejaja

2. 12. 2014 09:12

zizala: magdalenka: Já na fólii vyzrála.:-D Ak je to koláč takého typu ako tento, teda nie taký, na ktorý potom vrstvím krém, tak to robím takto:
Prerežem koláč na polovice nástrojom, ktorý sa používa na rozotieranie krému ( meviem to správne pomenovať, nôž mi tam nesedí ). Je z tvrdenej umelej hmoty. Potom podoberiem a polovicu nie je problém preniesť na denko ( doštičku ), kde v pohode narežem. A fólia je celá a neporezaná. Ten "nôž" pekne prereže koláč, ale fóliu nie. :-)
Ale aj mne sa to stalo na prvej fólii, že som ju porezala. :-D;-)
Ak je to koláč, kde korpus ostáva na plechu a hneď sa vrství naň krém alebo niečo iné, tak to radšej vymastím. ;-)

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 22:41

zizala: jo, hnedý, ale Tesco značka, možno tam predávajú aj inakšie. Len som sa raz ulakomila a vzala ho. Odvtedy už nekupujem tam.

zizala zizala (moderátorka)

1. 12. 2014 22:28

magdalenka: :-O Hnědý a lepil? Tak to musel být šunt:no:. Ten z Lidla je taky bílý a funguje dobře.

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 22:16

zizala: Ja mám všetky fólie "načaté"...:-D a čo som nespravila ja, spravil hladný stravník, nemohol vydržať a nakrájal si štrúdľu, inokedy pizzu.:-))
Ten veľmi zlý Tesco papier bol tiež do hneda. Kupujem bežne v Bille, je biely a nelepí.

zizala zizala (moderátorka)

1. 12. 2014 22:11

tejaja: Já pod moučníky, které budu krájet, dávám papír, protože jsem jednou zapomněla a rozřezala si zánovní fólii :-8:-S
A není papír na pečení jako papír na pečení, jak píše Magdalenka. Já mám dobré zkušenoti s tím z Lidlu. Vůbec nejlepší bývá ten hnědý, jenže to asi není na krabičce napsané :-(

magdalenka magdalenka

1. 12. 2014 21:50

tejaja: jediný raz som kúpila TESCO pečiaci papier...na ten sa lepilo úplne všetko, ešte aj zemiaky (skoro všetko pečiem na papieri).

tejaja tejaja

1. 12. 2014 20:38

M.: Nie som autorkou receptu, ale vzhľadom k tomu, že som ho piekla ( viď foto ), si dovolím odpovedať. Chyba určite nie je v recepte. Nemala som s tým problém. Podľa toho, čo píšete, by som povedala, že ste zle vyšľahali suroviny na cesto. Koláč nebol vysoký, ale placka to rozhodne nebola, pozrite si fotky.
Čo sa týka papiera na pečenie, áno, sú také papiere, na ktoré sa cesto prilepí. Ale na taký papier sa zvykne prilepiť všetko. Stačí nekonečn= kupovanie papiera vymeniť za teflónovú fóliu a je pokoj. ;-)

M.

1. 12. 2014 20:23

Nic proti, ale tahle buchta je příšerná..hodně mě zklamala, těšila jsem se, že se zakousnu do nadychaného koláče a místo toho jsem upekla jakou placku, která se ke všemu přilepila k pečícímu papíru... btw, kdybych nepřidala kypřící prášek, který v receptu ani uvedený není, nevím jak by to vypadalo.. NEDOPORUČUJI, ztráta času a surovin... :-((

tejaja tejaja

11. 4. 2010 16:23

Chuťovo veľmi dobrý, len asi to bolo myslené do tortovej formy vzhľadom na množstvo surovín a ja som ho dala na plech. Takže bol nižší, ale to vôbec nevadilo. Po vybratí som potrela najprv ešte horúci tenkou vrstvou ríbezľového lekváru, až potom som posypala kokosom. Ako rýchly múčnik ku káve výborný. Za bodík +2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cokoladovy kolac koláč s čokoládou výborný čokoládový koláč na plech cokoladovy kolac na plech čokoládový koláč ze 3 surovin recept na čokoladovy kolac čokoládový koláč recept koláč čokoládový čokoládový strouhaný koláč strouhaný čokoládový koláč rychlý čokoládový koláč cokoladovi kolac zdravý čokoládový koláč čokoládový koláč s kokosem rychlý cokoladovy koláč na plech čokoládový koláč s ořechy kakaovy kolac s kokosom čokoládový kolace francouzský čokoládový koláč čokoládove kolače

Suroviny: máslo, cukr, mouka polohrubá, ořechy vlašské, vejce, kakao, kokos

TopRecepty.cz

Čokoládový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQkk