Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 3. 2010 02:06

Suroviny

Porce: 6 - 12

Nutriční hodnoty

Energie15 307 kJ / 3 658 kcal
Bílkoviny115,00 g
Tuky20,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,53 g
Sůl16,96 g
Sacharidy739,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.

Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tomi

11. 3. 2012 11:40

je jen nechápu proč se míchá kypřící prášek s droždím???

Paprika Paprika

23. 3. 2010 13:00

Já jsem dávala čerstvé kvasnice (1/4 kostky), takže tím to nebude. Možná je to mýma rukama :-D:-D:-D.
Čerstvé droždí používám raději a už jsem se je naučila kupovat. Před DP se u nás doma droždí kupovalo jen na knedlíčky do polévky.:-8:-8

LidaD

23. 3. 2010 12:57

Papriko, jsem rada, ze ti chutnaly. Ty bagetky jsou moc krasne. To testo je docela gumove, ale asi je to i tim, ze v nem neni zadny tuk... I kdyz pravda, ja mam kynute testo vzdycky gumove, at ho zkousim delat sama nebo v pekarne. Tak mozna kdyby se daly opravdove (ne instantni) kvasnice, ale s nimi ja uz vubec neumim zachazet... Jestli to nekdo zkusi s temi zivymi kvasnicemi, dejte prosim vedet.
Zdravi, L.

Paprika Paprika

22. 3. 2010 20:31

Žížalko - měla jsem ho nakynuté dost, skoro lezlo z pekárny. Ale bylo opravdu dost gumové. Možná to bylo moukou nebo množstvím vody, nevím. To odměřování na hrnky je dost nepřesné. Ale chuťově dobré, ne jako pravé bavorské, ale dobré.;-)

zizala zizala (moderátorka)

22. 3. 2010 20:24

Papričko, podle popisu soudím, že jsi měla možná těsto málo nakynuté ;-):-8

Paprika Paprika

22. 3. 2010 19:58

Dnes jsem se odhodlala udělat tyto preclíky. Nešlo mi to moc vyválet na tenkou nudličku, abych mohla zamotat hezký preclík. Těsto bylo dost pružné a stále se smršťovalo. Zkusila jsem udělat i malé bagetky. Vizuálně to není nic moc, ale chuťově je to opravdu dobré. Určitě nedělám naposledy.:yes::yes::yes: Bodík už máš. ;-)

Andy

15. 3. 2010 19:03

Jani R. dík za odpověď , mi to vždycky vytiskne jenom nádpis a víc už ne, pokusím se to udělat jinak

LidaD

15. 3. 2010 14:59

Suzanno, fotky jsou super, mas ty preclicky krasne "popraskany" na povrchu, tak to ma byt... Krasa. Diky moc. :yes:;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 3. 2010 13:45

Andy (neregistrovaný/á) ahoj!!;-) Nevím, ale já tisknu normálně!! Zkusím tedy. nejde to třeba přesunout do Wordu a pak natisknout?

Andy

15. 3. 2010 13:30

Mám dotaz ale ne k receptu spíš k adminovi: proč ten recept nejde vytisknout :-? už se mi to stalo taky u pizza tyčinek z kynutého těsta ,nevíte někdo proč?

suzanna

15. 3. 2010 13:12

Přidávám fotečky, jak jsem slíbila. Sice trošku se zpožděním:-8, ale snad se budou aspoň trošku líbit:-)

suzanna

11. 3. 2010 22:20

Fotečky budou, ale až zítra, mám docela starej foťák a při umělým světle stávkuje. Tak musím počkat a bliknout je za denního světla;-)

LidaD

11. 3. 2010 21:54

Jsem rada, ze chutnaji. Souhlasim, jsou dost hutne, ale to ja rada. Jsem totalni testoholik... Jinak skoda, ze nemas fotky, zajimalo by mne, jak se ti podarily, tak treba priste. Pa, Lida

suzanna

11. 3. 2010 21:00

Hlásím, že mám hotvo;-) preclíky mají hrozně zvláštní chuť, asi jako tyčinky Soletti. Přítel je z nich unešený, prý jsou VYNIKAJÍCÍ:-p Zrovna se jedním cpe, až má boule za ušíma:-D Mně také moc chutnají, ale přijdou mi trošku těžké. Příště je udělám malinkatý, spíš jako chuťovky třeba k vínu:-p
Lido, díky za recept:-K, určitě budu opakovat:yes: Máš ode mě zaslouženýý 10. bod:yes:

LidaD

11. 3. 2010 17:54

suzanno, diky za podnet, radej jsem to opravila v receptu, aby nebyli ostatni taky zmateni... Je to tedy jeden sacek (13g)prasku do peciva. Preclikum zdar, Lida

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty

Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,

TopRecepty.cz

Bavorské preclíky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x69n