Grahamový kváskový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 450 kJ / 2 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,23 g |
Tuky | 33,48 g |
Vláknina | 22,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 407,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru.
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2010 08:46
15. 3. 2010 00:05
14. 3. 2010 09:56
Všem děkuji za uznání. Pekárnu mám teprve od posledních Vánoc, stále se učím. Průběžně jsem začala používat kromě semínek, která miluje moje dcera, třeba vločky (hodí se na zahuštění řidšího těsta), otruby a syrovátku (pro zdraví) nebo naposledy solamyl - prý zlepšuje kynutí.
13. 3. 2010 11:30
13. 3. 2010 11:25
13. 3. 2010 10:17
13. 3. 2010 10:03
13. 3. 2010 09:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 3 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 47 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: grahamový chléb grahamový chleba grahamovy chleb recept recept na grahamový chleba grahamův chléb recept na grahamový chléb grahamový chleba recept recept grahamový chleba grahamový chléb z domácí pekárny recept grahamový chleb grahamová mouka recept na kváskový chléb z pekárny grahamový chléb z kvásku domácí pekárny grahamův chleba chléb z grahamové mouky chléb kváskový chleba-recept grahamovy chlieb kváskový chléb z domácí pekárny kváskový celozrnný chléb recept
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka grahamová, mouka hladká, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, solamyl
Grahamový kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BrOn
8 názorů