Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

14. 3. 2010 22:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 242 kJ / 2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

8. 10. 2010 18:03

Suzana - mezi tím jsi odpověděla. V tom případě to máš málo vyšlehané. 3leháš v robotu nebo ručně?
Já to vrazím do robota a šlehám tak 15 min.;-)

Paprika Paprika

8. 10. 2010 18:01

Dnes jsem dělala tento krém již poněkolikáté a vše bezproblémů:yes:, jen přidávám cukr a vynechávám syrové žloutky.;-)
Myslím stejně jako Eva H., že jsi špatně rozmíchala mouku a puding s vodou. Nebo jsi to dokonce dala do horkého? To se mi totiž jednou taky povedlo.:-8:-8

suzanna

8. 10. 2010 18:01

Evi, nene, měla jsem to rozmíchané uplně do hladka, žádné moučné žmolky tam nebyly, ani po uvaření. Byla to v podstatě kompaktní hodně tuhá gumová hmota. Až po tom zašlehání do másla zůstala v kouscích, místo aby se rozmíchaa do hladka. Nevím, co dělám špatně:-(

eva hubova eva hubova

8. 10. 2010 17:36

suzan,pravděpodobně jsi tu mouku dobře nerozšlehala s vodou do hladka než jsi začala vařit...já bych to zkusila propasírovat přes cedník a ještě vyšlehat znovu...dala bych kousek másla,rozšlehala a postupně zašlehávala tu propasírovanou směs...

suzanna

8. 10. 2010 17:25

Tak jsem právě vyrobila tenhle krém a je úplně sraženej:-( ta uvařená hmota, která se zašlehávala do máslové pěny, se vůbec nerozmíchala a jsou z ní takové žmolky. Už když jsem ji vařila, tak mi přišla divná, připomínala mi spíš odpalované těsto než puding, ale řikala jsem si, že to tak asi má být. No...evidentně nemá:-/ Chtěla jsem tento krém použít na dort pro mamku na zítřejší oslavu narozenin a teď nevím, co s tím;-( Poradíte mi někdo, jestli se to dá ještě nějak zachránit, nebo to mám rovnou vyhodit?;-(;-(;-(

mneneznas

20. 9. 2010 09:51

marundo, používám práškové potravinářské barvy. Do pár kapek vody rozpustím barvu (dělám na pohled ve vodě barvu sytou - ono to je potom v krému méně výrazné) tu vmíchám do krému. Tyto barvy používám i na marcipán.

marunda marunda

20. 9. 2010 09:33

díky Jani a ty jsi ten krém u té chaloupky barvila pot. barvama? Díky za odpověď

mneneznas

17. 9. 2010 09:35

Marundo určitě můžeš, drží dobře a taky vydrží pokud se dort hned nesní. Podívej se na můj dort chaloupka je zdobený a plněný tímto krémem http://www.toprecepty.cz/recept/10678-piskotovy-do... :-)

marunda marunda

17. 9. 2010 09:14

chci se zeptat, můžu tento krém použít i na zdobení dortů? Myslím cukrářskou špičkou - asi jo, když vidím z fotky, jak drží. Ale raději se zeptám.Díky a ukládám :yes:

mneneznas

30. 8. 2010 18:50

marcíku a Simono myslím že se vám taky nezdrcne :-) mě nezklamal, ale než mi dala babička tento tak to bylo zdrcanců a kolikrát jsem měla chuť je vyhodit i s mísou :-D ale teď mám klid ;-)

marcik marcik

30. 8. 2010 14:24

;-)krémy, které se nezdrcnou se mi líbí;-)jsem mistr na zdrckrémy;-(;-(. :yes:už je tam

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 8. 2010 08:24

tak krém ukládám a jistě vyzkouším,ten se bude hoditi:yes:+1;-)

mneneznas

30. 8. 2010 06:31

Jani R, dortík je krásný, jedna radost. Taky někdy dávám trochu cukru, ale mám doma recept na ořechový korpus a ten je dost sladký a tak tam cukr nedávám. Ale cukr jsem nezavrhla, ani moji mlsouni nepohrdnou sladkou dobrůtkou. ;-) :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 8. 2010 22:53

mneneznas dělala jsem ho nadvakrát a podruhé už jsem ho taky malinko "flákala":-D, ale on se nedal!! Mám ho vytisknutý, uložený a už si na něj vzala recept i kámoška, co má stejný problém s krémem, jako já. Já si přidala cukr, dětem by to bez cukru nechutnalo;-) Jo a přidala jsem ho tady na tenhle dortík;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/11373-cokoladovy-d...

mneneznas

29. 8. 2010 20:08

Jani, díky za fotky a tu chválu, to mě strašně potěšilo, že krém chutná. Opravdu ho kolikrát " flákám" a nikdy se mi nesrazil.
Děkuji moc :-K:-)):-))

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla

Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z