Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

14. 3. 2010 22:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 242 kJ / 2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 8. 2010 14:29

Dovoluji si přidat fotky a chválím, chválím, chválím!!!!!:-) Byla jsem dobrovolně nuceně zatlačena do úkolu upéct dort své vnučce Báře k jejím narozeninám a tenhle krém se mi opravdu nesrazil!! A že jsem se teda zapotila hrůzou, když jsem přidávala rum!:-)). Děkuji strašně moc za opravdu super krém a myslím, že už jiný dělat nebudu. Plus jsem dala hned, protože takové věci jsou pro toprecepty opravdu přínosem;-). Jani, moc díky.:-K

Majka

10. 8. 2010 23:29

Tento krém je velice hodný zejména pod marcipán. :yes: Pokud je krém z mléka, tak se dost často stává, že marcipán - potahovací hmota vlhne.

mneneznas

10. 8. 2010 23:06

Papriko, díky za pochvalu, ten cukr prostě někdy dát musíš, já někdy taky přidám, ale záleží na korpusu a na použitém pudinku.
tento recept mám od maminky je diabetik a tohle funguje. :-)) i bez cukru. ;-)

Paprika Paprika

10. 8. 2010 22:37

Dnes jsem dělala tento krém nebo spíše velmi podobný krém tímto receptem inspirovaný. Vynechala jsem žloutky, protože si myslím, že není nutné je tam dávat. Použila jsem čokoládový puding a byla jsem velmi mile překvapená. Krém se krásně roztíral a nesrážel se. Jen jsem musela dát cca 100g moučkového cukru, protože bez něj by mi to doma asi nesnědli.
Ráda používám krém s moučnou kaší, ale tenhle (s kaší i pudinkem) je určitě lepší. Na tuty ho nedělám naposledy.:yes::yes::yes: +;-)

Jenny

5. 4. 2010 20:55

dík za info...vyzkouším zcela určitě...bod :yes:

mneneznas

15. 3. 2010 15:38

zdenicko00, taky jsem si poprvé říkala že to nejde, ale jde to a komu cukr chybí tak ho přidejte:-) Když máte dobrý korpus na dort, který je sladký sám o sobě, tak opravdu i bez cukru je krém dobrý zásluhou másla, žloutků, rumu a kakaa, ve spojení třeba s ořechovým korpusem nemá chybu;-);-)

mneneznas

15. 3. 2010 15:32

Jenny, vodu, mouku, pudink rozšlehám šlehačem a přidám žloutky, opět prošlehám a uvařím, žloutky jsou důkladně zašlehané a nesrazí se.:-)

zdenicka00

15. 3. 2010 15:03

Krém bez cukru si vůbec nedovedu představit.

tetaamalka@seznam.cz

15. 3. 2010 12:22

Sražený krém spolehlivě napravíme tím,že do něj pomalu zašleháme polovičku rozpuštěného,ale studeného tuku,např.Omegu.Mám vyzkoušeno.

Jenny

15. 3. 2010 10:51

mneneznas...dobrý,ale jen nevím,co s těmi žloutky,kam se přidávají...???Ty mám taky uvařit... :-? A jestli ano,nesrazí se ?? Napište,prosím,děkuji.

AniCiz

15. 3. 2010 09:30

:yes:ukládám..ale úplně bez cukru?:-O

mneneznas

15. 3. 2010 01:11

To aby se mi krém srazil se mi ještě nestalo. Ráno uvařím pudink,
dám ho bokem a až je upečený a vychlazený korpus, ušlehám máslo s rumem a kakaem nechám tak 10 minut stát a přidám celé množství pudinku a šlehačem prošlehám. :-)

danami

15. 3. 2010 00:07

Pozor, musí se do másla přidávat po lžicích, jinak se také umí srazit, uř se ni to stalo:-(;-(;-(;-(

mneneznas

14. 3. 2010 23:06

Díky za bodíky, :-)):-))

eva hubova eva hubova

14. 3. 2010 22:54

Já jsem si dávala kousek másla a pak po částech ten zdrclý zašlehala,tohle bude asi lepší:yes:+3

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla

Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z