Rizoto v tlakovém hrnci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 021 kJ / 2 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,48 g |
Tuky | 78,97 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 415,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.
Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2021 00:51
Tlakový hrnec mám poměrně krátce, ale že se dá využít na takovou lahůdku, i s přílohou, to jsem nečekala. A tak rychle hotovou Objevila jsem Ameriku. Luxusní recept Děkuji!!!
29. 1. 2019 14:13
právě jsem dovařila. Výýýýborné rizoto
19. 10. 2017 13:16
Nejlepší rizoto co znám! Dnes budu zkoušet bez tlakoveho hrnce. Ten vzal za vlast. Snad se povede i tak
27. 8. 2017 10:36
Super rizoto, pro nás 2 dospělé a 2 děti jsem dělal z poloviční dávky a bohatě stačilo. Rizoto je neuvěřitelně šťavnaté, rychle připravené, jiné už nedělám
14. 5. 2016 09:33
Idem to už teraz skúst
21. 3. 2016 16:44
Tak dnes jsem zkusila poprve a opravdu skvele už budu delat jedine takto Diky za receptik
28. 4. 2015 11:55
Výboný rizotko
Už dělám po druhé.
Už dělám po druhé.
15. 3. 2015 11:44
Teda, nemám slov! Hotové za 20 minut i s přípravou! Moc dobré, neuvěřitelně rychlé a navíc opravdu bezpracné! Jen víc takových receptů! :)))
27. 7. 2014 13:45
Děkuji za inspiraci. Dělala jsem z obraného zbytku kuřete od včera. Na sosíku z kuřete jsem zesklovatěla cibulku, přidala mraženou čínskou zeleninu, dvě hrsti domácího mraženého hrášku, trochu Harmonie chuti, sůl, granulovaný česnek, grilovací koření, pepř a magi. Na talíři nebylo třeba dochucovat.
21. 12. 2013 16:05
Díky moc za bezvadný recept, krásné sypké rizoto, asi záleží na druhu rýže a na přesném dodržení času.Nedala jsem ani gril. koření ani bazalku, ale jen sůl, pepř a kari.Moc nám chutnalocorvinovav@seznam.cz
7. 8. 2013 20:54
Petře, recept jsem rozepsala, snad bude stačit. Maso používám hovězí mleté z Globusu, takže ta doba restování je malinko delší. Někdy vynechám zeleninu a přidám měkký sýr (např. Smetanito). Také se můžou přidat žampióny. Pokud se do toho pustíš napiš jak chutnalo
7. 8. 2013 20:17
Ahoj. Je mozne prosim rozepsat recept podrobneji? Kolik masa na kolik ryze? Jakou ryzi? Predvarenou nebo klasickou tvrdou? Dale pak kdy tam dat masox? Nejak se v tom receptu stracim...
Diky vsem za upresneni
Diky vsem za upresneni
3. 4. 2013 13:54
MŇAM !!!!!! OD TOHO HRNCE SE NEJDE ODTRHNOUT. TO JE ALE DOBROTA. JINAK UŽ RIZOTO VAŘIT NEBUDU.!!!!!!!! DÍKY ,JSI BOHYNĚ KUCHYNĚ!!! NA UVEDENÉ MNOŽSTVÍ RÝŽE,JSEM DALA 1/2 KG MLETÉHO ,TŘI STŘEDNÍ CIBULE A JEDNO BALENÍ MRAŽENÉHO HRÁŠKU S MRKVÍ (300g)
27. 3. 2013 19:13
děkuji za inspiraci- mám nový tlakáč a přemýšlela jsem co bych udělala jiného než maso... tento recept je super nejsem zastánce bujónů a tak jsem přihodila kousek celeru, papriky a porku (myslim ze se da cokoliv-to jsem mela doma a vysledek je perfektni.
14. 2. 2013 13:07
Nedělala jsem ho z mletého ale z již uvařeného kuřecího masa a přidala jsem i dva trojuhelníčky taveného sýra a bylo to vynikající
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 4 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 8 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 22 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 5 minutami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 37 minutami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 1 hodinou
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 2 hodinami
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Další recepty
Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci
Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda
Rizoto v tlakovém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyJK
55 názorů