Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort s karamelovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy dle zručnosti

dle zručnosti

12. 4. 2010 12:56

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie27 862 kJ / 6 659 kcal
Bílkoviny119,04 g
Tuky317,30 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 763 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy821,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vzhledem k tomu, že jsem krém nepoužila na další dozdobení, dost mi ho zbylo. Stačila by poloviční dávka. Krém je řidší, příště zkusím dát jen půlku Salka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Míša

22. 3. 2014 21:00

Korpus je vynikající, pomerančová kůra tomu dá úžasný nádech. Jinak malinko jsem si to upravila a přidala cca 1/4 lžičky kardamonu a 2 lžíce horké vody (tu jsem dala společně s olejem).:yes:

Libor

30. 1. 2014 20:39

Doporučuji při výrobě těsta vmíchávat sníh ještě před tím než se nám spojí sypké ingredience s žloutkovým krémem. Jde to dobře a těsto se dobře spojí bez toho, že by nám vznikla hrouda do které se už sníh nedá vmíchat.
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.

Alexiss Alexiss

24. 9. 2013 14:30

Šárka: Pokud mohu odpovědět- vaří se uzavřená, a prodává se také už karamelové, nezkoušela jsem ho.

Šárka

24. 9. 2013 14:23

Vím, že to je blbý dotaz, ale plechovka salka se má vařit otevená, či uzavřená? Ještě jsem to nikdy nezkoušela, vlastně ještě ani nevím, jak salko vypadá:D a je zajímavé, že někteří píšou, že je těsto úžasné a jiní, že se ani nedá rozmíchat...

Katka

2. 11. 2012 13:31

zajic:Dobrý den, měla jsem podobný problém. Těsto bylo před vmícháním bílků doslova jak lepidlo a do takového těsta nevmícháte sníh z bílků ani náhodou, to už prostě není možné spojit. Absolutně nepoužívám šlehač při vmícháváním sněhu, už jsem toho v životě dost napekla, ale tohle není dobrý recept na těsto. Musela jsem na to nakonec ten šlehač vzít, čímž se úplně rozbil sníh a nasypala jsem tam kypřící prášek. Teď se děj vůle boží, manžel má dnes narozeniny, tak jsem zvědavá, jak tohle dopadne :-/

Marie

5. 4. 2012 15:26

Tenhle dort jsem dělala s kamarádkou (16 a 17let) pro mamku ke čtyřicátinám. Byla nadšená! Chuťově i vzhledově úžasný dort, ještě teď se olizuju :-p

PS: přikládám fotku :-)http://www.imagebam.com/image/fd0587183373770

Veroly

14. 1. 2011 10:42

Krém dávám určitě i pod marcipánovou hmotu, aby přilnula k dortu a při krájení se nebortila. Nemůžu říct, že bych byla odborník na dorty, takže s krémem jsem experimentovala podle jiných receptů, ale teď už dělám svoje osvěčené dorty a krémy :-) Ale děkuji za komentář.

Irrena Irrena

14. 1. 2011 10:34

Veroly dort je vzhledově moc krásný, jemný, nepřáplacaný:yes:
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí:-)

Veroly

18. 10. 2010 20:43

Myslím, že se nestane vůbec nic :-) Kakao není nutná podmínka na to, aby se pečení vydařilo :-) Bez kakaa jsem ale korpus nezkoušela, mám jiné recepty.

hobllinka

18. 10. 2010 19:30

Chtěla jsem se zeptat jestli se něco stane když tam nedám kakao, my nemáme rádi kakaové dezerty, dorty. :-) jinak vypadá krásně :yes::yes:

gabrielaslanska

19. 5. 2010 10:40

Moc hezký:-KA je fakt i výborný.\pekla jsem ho včera mamce k narozkám a ještě teď se olizujem:-p:-p:-pale tak krásně jsem ho nazdobený neměla prostě to mi moc nejde:-D:yes::yes::yes:

Veroly

10. 5. 2010 11:11

Ono je to docela jedno, jestli kombinace másla a uvařenýho salka nebo uvařenýho pudinku a másla, ale vše dohromady je naprosto zbytečný. Nejlepší je si to zkusit a při dalších pokusech to už jen dolaďovat.

janule

8. 5. 2010 17:38

super je krem jen z masla a uvareneho salka,neni nutne nic dalsiho pridavat.:-)

Kiara

6. 5. 2010 13:36

A jinak přidávám bodík za zručnost!
:-)

Kiara

6. 5. 2010 13:34

Ahojda, s tím krémem se mi stalo něco podobnýho, myslím, že stačí dát krém hodně vychladit předtím, než se maže na korpus - máslo ztuhne a pak by to mělo jít...:-//

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čokoládový krém do dortů čokoládový dort krem ze salka dort čokoládový krém ze salka čokoládový krém čokoládový krém na dort krém na dort ze salka čokoládový dort s krémem dort ze salka krém na dort karamelový dort ze salka krém do dortu ze salka dortový krem ze salka dort s krémem ze salka čokoládový dortový krém čokoládový dort s karamelem krém do čokoládového dortu krém ze salka a másla dort ke čtyřicátinám

Suroviny: cukr krupice, žloutek, kůra pomerančová, olej, kakao, mouka hrubá, mouka hladká, skořice, krém, salko, máslo, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZqO