Čokoládový dort s karamelovým krémem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 862 kJ / 6 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,04 g |
Tuky | 317,30 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 763 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 821,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vzhledem k tomu, že jsem krém nepoužila na další dozdobení, dost mi ho zbylo. Stačila by poloviční dávka. Krém je řidší, příště zkusím dát jen půlku Salka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2014 21:00
Korpus je vynikající, pomerančová kůra tomu dá úžasný nádech. Jinak malinko jsem si to upravila a přidala cca 1/4 lžičky kardamonu a 2 lžíce horké vody (tu jsem dala společně s olejem).
30. 1. 2014 20:39
Doporučuji při výrobě těsta vmíchávat sníh ještě před tím než se nám spojí sypké ingredience s žloutkovým krémem. Jde to dobře a těsto se dobře spojí bez toho, že by nám vznikla hrouda do které se už sníh nedá vmíchat.
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.
24. 9. 2013 14:30
Šárka: Pokud mohu odpovědět- vaří se uzavřená, a prodává se také už karamelové, nezkoušela jsem ho.
24. 9. 2013 14:23
Vím, že to je blbý dotaz, ale plechovka salka se má vařit otevená, či uzavřená? Ještě jsem to nikdy nezkoušela, vlastně ještě ani nevím, jak salko vypadá:D a je zajímavé, že někteří píšou, že je těsto úžasné a jiní, že se ani nedá rozmíchat...
2. 11. 2012 13:31
zajic:Dobrý den, měla jsem podobný problém. Těsto bylo před vmícháním bílků doslova jak lepidlo a do takového těsta nevmícháte sníh z bílků ani náhodou, to už prostě není možné spojit. Absolutně nepoužívám šlehač při vmícháváním sněhu, už jsem toho v životě dost napekla, ale tohle není dobrý recept na těsto. Musela jsem na to nakonec ten šlehač vzít, čímž se úplně rozbil sníh a nasypala jsem tam kypřící prášek. Teď se děj vůle boží, manžel má dnes narozeniny, tak jsem zvědavá, jak tohle dopadne
5. 4. 2012 15:26
Tenhle dort jsem dělala s kamarádkou (16 a 17let) pro mamku ke čtyřicátinám. Byla nadšená! Chuťově i vzhledově úžasný dort, ještě teď se olizuju
PS: přikládám fotku http://www.imagebam.com/image/fd0587183373770
PS: přikládám fotku http://www.imagebam.com/image/fd0587183373770
14. 1. 2011 10:42
Krém dávám určitě i pod marcipánovou hmotu, aby přilnula k dortu a při krájení se nebortila. Nemůžu říct, že bych byla odborník na dorty, takže s krémem jsem experimentovala podle jiných receptů, ale teď už dělám svoje osvěčené dorty a krémy Ale děkuji za komentář.
14. 1. 2011 10:34
Veroly dort je vzhledově moc krásný, jemný, nepřáplacaný
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí
18. 10. 2010 20:43
Myslím, že se nestane vůbec nic Kakao není nutná podmínka na to, aby se pečení vydařilo Bez kakaa jsem ale korpus nezkoušela, mám jiné recepty.
18. 10. 2010 19:30
Chtěla jsem se zeptat jestli se něco stane když tam nedám kakao, my nemáme rádi kakaové dezerty, dorty. jinak vypadá krásně
19. 5. 2010 10:40
Moc hezkýA je fakt i výborný.\pekla jsem ho včera mamce k narozkám a ještě teď se olizujemale tak krásně jsem ho nazdobený neměla prostě to mi moc nejde
10. 5. 2010 11:11
Ono je to docela jedno, jestli kombinace másla a uvařenýho salka nebo uvařenýho pudinku a másla, ale vše dohromady je naprosto zbytečný. Nejlepší je si to zkusit a při dalších pokusech to už jen dolaďovat.
8. 5. 2010 17:38
super je krem jen z masla a uvareneho salka,neni nutne nic dalsiho pridavat.
6. 5. 2010 13:36
A jinak přidávám bodík za zručnost!
6. 5. 2010 13:34
Ahojda, s tím krémem se mi stalo něco podobnýho, myslím, že stačí dát krém hodně vychladit předtím, než se maže na korpus - máslo ztuhne a pak by to mělo jít...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 28 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Čokoládový fondán pro začátečníky: Luxusní dezert si připravíte i sami
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: čokoládový krém do dortů čokoládový dort krem ze salka dort čokoládový krém ze salka čokoládový krém čokoládový krém na dort krém na dort ze salka čokoládový dort s krémem dort ze salka krém na dort karamelový dort ze salka krém do dortu ze salka dortový krem ze salka dort s krémem ze salka čokoládový dortový krém čokoládový dort s karamelem krém do čokoládového dortu krém ze salka a másla dort ke čtyřicátinám
Suroviny: cukr krupice, žloutek, kůra pomerančová, olej, kakao, mouka hrubá, mouka hladká, skořice, krém, salko, máslo, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda
Čokoládový dort s karamelovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZqO
51 názorů