Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Inspirujte se a připravte k narozeninám, či jiné slavnostní příležitosti, piškotovou roládu s krémem z vanilkového pudinku. Fantazii se meze nekladou a roládu můžete dozdobit jak se vám zlíbí.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min hodina na ztuhnutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, hodina na ztuhnutí)

16. 4. 2010 14:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 764 kJ / 5 202 kcal
Bílkoviny192,85 g
Tuky156,24 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 3,99 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,92 g
Sacharidy697,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když chceme mít roládu ochucenou, tak přidáme třeba hrst sekaných ořechů nebo kakaovou ze 2 polévkových lžic kakaa na pečení a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo kokosovou 2 polévkové lžíce mletého kokosu a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo jen vaječný koňak. Nebo 2 polévkové lžíce rybízové zavařeniny, tu doporučuji s krémem z vaječného likéru z máslového krému- super! Dochucovadla přidáváme vždy před bílkovým sněhem, aby zůstala kyprá.

Upozorňuji na levné moučkové cukry, moc nesladí, tak když tak přidat o lžíci víc.

Když chceme krém ochucený, tak do něj přimíchám kakao nebo zavařeninu nebo ananasové kousky nebo nugetu nebo kokos, já mám ráda krém s vaječným likérem (1 dcl zašlehat pomalu do máslového krému) nebo s mandlovou trestí (do máslového krému kápneme cca 4 kapky mandle hořké- tresť).

Na obrázku mám roládu z klasického piškotu a rybízový krém, potřené rybízovým krémem a dozdobené máslovým krémem s mandlovou trestí a cukrovými kuličkami, dále roládu kakaovou s nugátovým krémem, potřenou nugátovým krémem a politou čokoládou s lístečky z bílé čokolády koupené už hotové v Globusu, řez z klasického piškotu a ananasový krém. Řezy jsou oba stejné, jen jinak ozdobené.

Jedna je pomazaná krémem a obalená v plátcích sušeného kokosu a dozdobená cukrářskými kuličkami a krémem. Druhá je obalená v mletých vlašských oříšcích a dozdobená nugátovým krémem, ananasovými kousky, čokoládou a cukrářskými kuličkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

olina16

19. 4. 2010 16:06

Krásně si to doplnila Radulko, díky :yes:

ajulka ajulka

16. 4. 2010 21:21

Teda me se fotky moc libi a myslim ze k inspiraci to bohate staci.kolikrat jen nakouknout a uz se v hlave promitaji nove napady.:yes:9

Jenny

16. 4. 2010 21:19

jůůůů,ty jsou krááááásnéééé...:yes::-K:yes:

opuncie opuncie

16. 4. 2010 20:44

Super!!! A díky moc, jsi zlato. Podle toho už pojedu jak po másle. :yes:

k.radulka k.radulka

16. 4. 2010 20:43

Kdyby jste něčemu nerozuměli tak písněte. Tyhle popisky mi moc nejdou :-8

k.radulka k.radulka

16. 4. 2010 20:03

opuncie: to nebylo na tebe, však já až bude čas dopíšu víc:-*

opuncie opuncie

16. 4. 2010 18:42

Radulko, při vší úctě - nereju! Myslím, že moje připomínka byla jasná a konstruktivní, rozhodně neurážela. Chci vědět, jak to děláš???

pipre pipre

16. 4. 2010 18:00

Krásné a pro mne další inspirace pro zdobení moučníku k blížícím se dceřiným narozeninám ;-):yes:+7

eva hubova eva hubova

16. 4. 2010 16:55

Krásné a určitě:-p:yes:+6

k.radulka k.radulka

16. 4. 2010 16:27

někdy mi přijde že si tu některé návštěvnice léčí jakýsi komplex méněcenosti. Když nemužou rejt doma tak aspon tady, dost smutné řekla bych:-(

Aneta Aneta

16. 4. 2010 15:38

Radulko, jsi šikovná.Při dvou dětech, klobouk dolů.:-)

olina16

16. 4. 2010 15:31

Já taky nechci rejt, ale taky bych přivítala nějaký popis, jak postupovat, jaký krém byl použit apod. Takhle si to můžu jen prohlídnout, ale to je taky vše.

opuncie opuncie

16. 4. 2010 15:26

Já se omlouvám, možná taky moc reju, ale zdobení některých rolád se mi líbí a taky bych přivítala podrobnější popis. Například, který krém se dává jako první, kterým mám pokračovat, jaké nádobí a pomůcky zvolit na zdobení, jestli je potřeba nechat napřad jednu věc ztuhnout a pak zdobit dál nebo jestli se dá pokračovat jedno za druhým.
Takhle jsou to opravdu jenom hezké fotky. Promiňte.

Paprika Paprika

16. 4. 2010 15:18

Jani - nechci tu zase debatovat pod receptem, ale pokud si otevřu recept s názvem inspirace 2, tak nebudu čekat popis, jak upeču dort na rozdíl od receptu "řezy a rolády na oslavu". Ale to je asi jen můj problém, tak se omlouvám a už jsem zticha.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2010 15:11

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rolády a řezy recepty rolady zdobení rolád rolady a rezy zdobeni rolady zdobení řezú a rolád řezy a rolády zdobeni řezu rolády a řezy fotogalerie zdobení rolády fotky rolády zdobení péřová roláda recepty na rezy a rolady recepty na rolady roláda zdobení recepty na oslavu řezy rolády recepty na rolady a rezy rolády recepty krem do rolády

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, smetana ke šlehání, kakao, zdobení cukrářské, čokoláda, ananas, kokos, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZvN