Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky bez mouky, vajec

Příprava bramborových knedlíků není žádná věda. Pokud máte již vařené brambory, přílohu k omáčce nebo pečínce budete mít do deseti minut na stole. Tyto knedlíky jsou navíc ideální pro bezlepkovou dietu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 2 min když máme vařené brambory - 10 min

10 min (8 min příprava + 2 min tepelná úprava, když máme vařené brambory - 10 min)

22. 4. 2010 04:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

podle potřeby

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je rychlou variantou hodící se k pečínkám, omáčkám, plnění i pro bezlepkovou dietu.

http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/-Knedliky-be...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

VieraMaria

8. 2. 2024 01:25

Hned v pátek zkusím. Můj manžel hrezně nerad bramborové knedlíky. Prý jsou to většinou lepihuba. tak uvidíme.:-):-):-)

Astheart

30. 11. 2016 22:43

Jana Remkova: Na kilo brambor se dává obvykle asi 250g škrobu. Jste z Orlové, můžete si koupit škrob v Polsku. Tam se prodává v kilových baleních (a zdá se mi i lepší). :)

Astheart

30. 11. 2016 22:40

Recept je identický se slezskými knedlíky, které jsou velmi populární od Opole až ke Katovicím. Slezané však dělají jiný tvar. Kouli trochu zploští a z jedné strany udělají do knedlíku obrácenou stranou vařečky důlek. :-K:-)

TerezaVe

7. 2. 2015 13:38

Tož to jsme si teda pochutnali. :-) Fakt jednoduchý recept bez lepku, mléka a vajec. (Jen prý loupání vařených brambor muža moc nebavilo. :-) )
Brambory jsme uvařili, oloupali a nastrouhali včera večer, což je taky výhoda, že se dá jídlo předem částečně připravit.
Akorát jsem si taky myslela, že asi z kila a půl brambor zbude na večeři a jaksi nezbylo ani jedno "vejce karety obrovské". :-)
Začátečníkům, jako já, doporučuji nechat trochu brambor stranou, pro případ, že škrobu přidají moc. Když se těsto začne moc rozpadat, přidáte trochu brambor. Když Vám pak trošku brambor zbude, přihodíte je do polévky na zahuštění.
Akorát mi těsto nevyšlo tak dokonale hladké, jako na fotce. Možná je to použitým kukuřičným škrobem. Zato byly knedlíčky krásně žlutavé.
Do vody jsem dala 2 lžičky soli, ale chtělo by to víc. (Nevím, jak moc se solí voda na těstoviny. Solila jsem vždy jednou lžičkou a stačilo.)
Knedlíčky velikosti něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem jsem vařila 3 minuty a nechala ještě 5 minut ve vodě.
Díky za recept!

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 11. 2012 16:09

Jani,bodík šel už hóóódně dávno;-):-)ale kdybych mohla,tak dnes přidám dlaších sto:yes:
Od včerejška mě zbyly 3 menší brambory(180 g)ve slupce,přidala jsem cca 85g solamylu(opravdu pokaždé brambory nasáknou jinak)Z těsta jsem na navlhčené prkýnko polévkovou lžící vyskládala hromádečky,ve dlaních vyválela 15ks menších pinpongáčků a výsledek Ti posílám formou fota:-)Jen jsem se musela chechtat jako Dagmar-tyto výtečné knedlíky mi ve výsledné fázi hodně připomínaly"amarouny"fakt jsou klepací:-D:-D
Myslela jsem si,že nějaký"míček"zbyde na večeří s cibulkou-mýlila jsem se;-)Dorazila jsem je před chvilkou studené:-D
Jani,za dobrotu velké díky:-KA nevařila jsem je naposledy:-*:yes:

šárka

3. 10. 2010 10:13

jsem nadšena.moje babička takové knedlíky dělávala a říkala jim škrobáky.přesný recept jsem neměla ale tohle jsou určitě ony.dneska odpoledne vyzkouším a dám vědět.díky moc:-))

J. A.

2. 7. 2010 02:33

Dášo díky za překonaní obav i hezký popis, pojem "klepací" se mi moc líbí:)... Aničko dej také vědět jak dopadlo, snad budou chutnat :)

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 6. 2010 17:18

:-O+18:yes:a určitě vyzkouším;-)

Dagmar

29. 4. 2010 11:57

Recept me zaujal, tak jsem vyzkoušela, i když musím přiznat, že s obavami o výsledek. Byly tak trochu jakoby klepací, ale mě chutnaly.

J. A.

23. 4. 2010 00:01

Tento druh knedlíku je hodně starý, jen trochu opomenutý. Babička často plnila, sladké i slané. Když vystydne, je tuhý, vážně to nevadí, ohřívám na pařáku nebo v sáčku v mikrovlnce. Jeden neplněný, studený lze nakrájet na plátky a tvořítkem vykrájet zavářku do polévky. Dělávala jsem pro děti, malé formičky byly k dostání v sadě na vykrajování karet, malá srdíčka, zlehka opečená polévku ozdobí i chutnají. Opékání není nutné, jen chutnější.
A jestli má někdo nápad, šup sem :) Formičky si nechala dcera, až bude možnost a nezapomenu, nafotím.

J. A.

22. 4. 2010 23:46

Všem díky za přízeň :-K, Radulko nekopíruji, ukládám dvakrát. Blog je určen hlavně pro kamáradku, která zatím nezvládá hledat jinde. Je ráda že odkaz v mejlíku otevře :)(říká mi šílenko) Jedno díky za vyzkoušení, vypadají nádherně, pochvala veliká, já je žluté nikdy nemám ;-)Jestli máš poznatek, přidej, mnohým zkušenost pomůže.
ŠKROB - nelze určit přesné množství, jen odhad, střední brambora - lžíce až dvě škrobu, podle vlhkosti brambor. Málo škrobu, těsto lepí, moc škrobu nejde zpravovat kompaktní těsto. lépe vysvětlit neumím, Dávám raději méně, přidat lze vždy. Vaří se v osoléné vodě. A někdy přidám granulovaný česnek do těsta :) Všem hodně úspěchů a poznatky vítám :)J.

k.radulka k.radulka

22. 4. 2010 21:35

Jenda1 Jenda1

22. 4. 2010 20:05

Když jsem přišel k večeru z práce a shlédl tento recept, věděl jsem, co si dám k večeři;-). Postupoval jsem přesně podle receptu a fotografií autora:-). Jako náplň jsem použil zbytek šunky, zarestoval ji na cibulce a dochutil kořením Tajemná Bombay. Na knedlíky pak orestovanou cibulku. Přidávám dvě fotografie.
Jediné doporučení-po vytažení uvařených knedlíků ihned potřít tukem (použil jsem olej).
Já jsem si pochutnal:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +14

Dagmar

22. 4. 2010 12:18

Tak to je fakt hustý!!! Jen by me zajímal taky ten škrob.

Iljusa Iljusa

22. 4. 2010 11:43

Tento recept musím pochválit - výborné pro bezlepkovou dietu :yes::yes::yes: Ovšem není vhodné pro lidi, kteří chtějí hubnout či počítají kalorie :-) V tomto případě doporučuji celozrnný knedlík ;-) připravený s bílkem ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborové knedlíky bez mouky bramborový knedlík bez mouky bez vejce knedlík bramborové knedlíky z žitné mouky celozrné knedlíky knedlík bez vejce celozrnné bramborové knedlíky vaříme bez mouky bramborový knedlík bez vajec škrobové knedlíky bezlepkové knedlíky bramborové knedlíky bez vajec bramborové knedlíky z kukuřičné mouky bramborové knedlíky z celozrnné mouky klepací buchta rýžové knedlíky knedlíky bez vejce knedlíky z hladké mouky zitny knedlik knedlíky šup do vody

Suroviny: brambory, škrob, voda

TopRecepty.cz

Knedlíky bez mouky, vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83Vm