Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hadi sv. Jiří

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 4. 2010 14:20

Suroviny

Porce: 16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 721 kJ / 2 802 kcal
Bílkoviny70,98 g
Tuky72,16 g
Vláknina18,18 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 242 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy457,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hadi z kynutého sladkého těsta se prý kdysi pekly před svátkem sv. Jiří a prodávaly třeba před kostelem.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

31. 3. 2012 17:31

Eliza: děkuju:-8 Moc jsi mě potěšila:-K

Eliza Eliza

27. 3. 2012 22:26

Cathleenko, děkuji za další skvělý recept.:yes: Těsto je naprosto dokonalé, je radost s ním pracovat - zvlášť pro mě, která bytostně nesnáší lepivé těsto na rukou. Práce byla úplná pohodička, vlastně tvoření a také výsledkem je akorát sladké (vlastně málo sladké), příjemně voňavé pečivo. Sypala jsem vydatnou vrstvou moučkového cukru s lehounkým přidáním skořice.
Při pečení se z trouby linula jemně "štrůdlová" vůně jako předzvěst věcí příštích...;-)
A také jsem zjistila, proč má toto pečivo v názvu slovo had...:-) Těsto má tendenci v troubě sklouzávat z formiček a často si leze kam se mu zlíbí. Alespoň v mojí realizaci byl každý tvar odlišný od druhého...
Ivo, Tvoje recepty jsou báječné a vždy fungují. Vážím si Tě.:-K

magdalenka magdalenka

27. 3. 2012 14:33

Eliza: možno 15, možno trochu viac minút, pichni špáratko a ak nelepí, je to ok. neodchádzaj od rúry a hlavne vkladaj do horúcej rúry...Mne chýbajú tie kovové rúličky, akosi ich u nás nedostať...

Eliza Eliza

27. 3. 2012 14:28

magdalenka: magdi, jsi zlato, já už myslela, že budu muset začít brouzdat sítí, abych něco vykoumala...;-) Děkuju.

magdalenka magdalenka

27. 3. 2012 14:23

Eliza:ahoj, daj 180 - 200 stupňov, cca 15 min. - sleduj, u mňa by to bolo asi takto...nech sa ti darí!

Eliza Eliza

27. 3. 2012 13:58

Cathleen, jak dlouho se to peče a na kolik stupňů mám vyhřát troubu, prosím?? Už mám suroviny v pekárně...
Ď.:-K

Iriska Iriska

23. 4. 2010 16:50

:yes::yes::yes:+

Paprika Paprika

22. 4. 2010 21:38

:-O:-O Náááááádhera :yes::yes::yes:

Patricie

22. 4. 2010 20:17

:-KJsou krásní , určitě je zkusím.+:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2010 19:08

Héééézkýýý :-O:-p:yes::yes:

jana73

22. 4. 2010 18:41

Šneci a ted hadi:-D, krása. Máš Cathleen báječný recepty:yes:

tejaja tejaja

22. 4. 2010 16:40

Pekné;-):yes: až je to škoda zjesť :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2010 16:16

No, nádhera. Myslím, že jsem je viděla na tvých stránkách?:yes::yes:

niky.uk

22. 4. 2010 16:05

Super!:-p:yes:

socatko socatko

22. 4. 2010 15:47

Jee, to je krasne! Cathleen, ty jsi vazne jednicka, ja chci hned ted jeden!!!:-8:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečení hadi testo na opekani těsto na hady hadi z těsta dort ve tvaru hada těsto na pečené hady pečení hadi z těsta sladké těsto na opékání pečený had kynutí hadi těsto na hada opékání hadů had z těsta pečení hadi recept hadi opékání těsta pečení hadů pečení hada hadi na opékání hadi z kynutého těsta

Suroviny: džus jablečný, tuk hera, vejce, cukr, cukr vanilkový, sůl, skořice mletá, šťáva citronová, mouka hladká, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Hadi sv. Jiří

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nR3R