Mazanec
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
1 velký nebo 2 menší mazance
Nutriční hodnoty
Energie | 18 472 kJ / 4 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,26 g |
Tuky | 183,08 g |
Vláknina | 27,92 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 665 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 550,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2012 08:26
6. 4. 2012 19:51
6. 4. 2012 18:50
6. 4. 2012 18:21
6. 4. 2012 17:06
6. 4. 2012 17:00
6. 4. 2012 16:53
6. 4. 2012 16:47
6. 4. 2012 16:33
6. 4. 2012 16:29
6. 4. 2012 16:21
6. 4. 2012 16:19
6. 4. 2012 16:06
6. 4. 2012 15:58
6. 4. 2012 15:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 21 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 55 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Koka buchta
Panova uvařila před 1 hodinou
Moravský králík
Libotovska uvařil před 1 hodinou
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 2 hodinami
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít zbytky velikonočního mazance? Žemlovka s banánem, kávou vonící tiramisu nebo španělské „koblihy“ vás dostanou
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Slaninový velikonoční pletenec z kynutého těsta: Slaná varianta mazance s křupavými škvarečky a sypaná semínky chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne
Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko
Mazanec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8jy
286 názorů