Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort

Máme tady něco pro mlsouny. Čokoládový dort dá práci, jeho výroba je určena těm pokročilým v pečení. Nicméně radost oslavence za tu práci stojí a spokojení strávníci také. Čokoládový dort si získá stálé místo ve vaší kuchařce.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min doba přípravy nezahrnuje chladnutí korpusu a krému

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, doba přípravy nezahrnuje chladnutí korpusu a krému)

4. 3. 2008 16:52

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 835 kJ / 6 892 kcal
Bílkoviny102,25 g
Tuky401,30 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 2,33 g
Sodík 709 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy702,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irena_Hrr

19. 6. 2023 12:06

výborný vysoký korpus, dobře natočený videorecept, dost se nám povedl (jen jsme místo klasické čokolády použily bílou čokoládu a krém přibarvily)

Jarmila Thiniusová

19. 6. 2016 19:24

nemá někdo recept na dort royal

sara12

6. 2. 2016 22:48

Já mám ten krém nějaký moc řídký,kde jsem udělala chybu:-//

Martina Veselá

7. 11. 2014 11:52

Dneska jsem dodělala dort dceři ke druhým narozeninám.Je naprosto skvělej.Jiný už dělat nebudu....Opravdu vynikající.Jen jsem si ho promazala ještě rybízovou marmeládou :D:-)) ;-) :-p :-D

spagetka spagetka

6. 2. 2014 09:44

fgfcin: doplněno

fgfcin

6. 2. 2014 09:25

chtel jsem se zeptat je tam napsane ze 300 piskoveho cukru:-? jeto tak nebo nepochopil jsem to diky uz predem za :-)odpoved:D

marek

5. 2. 2014 09:26

tento dort jsme si vybrali protoze byl lehky na pripravu delali jmse ho mamce k narozeninam spolu z moji sestrou povedl se moc diky byl moc moc dobry:yes::-)

Zdenka

9. 2. 2013 14:41

nemá chybu,dnes jsem pekla a je výtečný.Ten krém je úžasný,nadýchaný,jemný.jen jsem místo čokolády dala dvoje ledové kaštany a neměl chybu!!!!!!!!!

Jan

14. 2. 2012 18:40

Těsto dobré, ale ten krém mi vyšel moc řídký, po stranách stékal a chtělo to víc čokolády :( 1 čokoláda na 2 šlehačky a máslo byla opravdu jako nic, takže mi vzniklo spíš našlehané máslo s příchutí kaka :(

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 6. 2011 13:11

tatana + Evča: Nejsem autorka receptu, ale je taky dost důležité mít opravdu dobře a do pěny vyšlehané žloutky s cukrem a vodou, taktéž mít pevný sníh. Do bílků přidávám vždy malou špetičku soli. A jak se vše smíchává dohromady, tak opravdu pomalu, jemně a opatrně, aby nám pěna nespadla. Nevyplatí se spěchat. Peču v plynové troubě, tak stupně vždy jen odhaduju. Pokud byla tvrdší kůrka, tak se třeba pekl už dlouho, nevím.....Ale jak píše Pája, když se dortík naplní krémem, tak se pak rozleží a zvlhne.;-)Tak při dalším pečení, přeju mnoho zdaru:-K

Pajaja

1. 6. 2011 12:58

pro tananu a Evču: Já jsem byla spokojená. Napadá mě, korpus se zvlhčí naplněním. Není třeba podléhat panice při vytažení upečeného korpusu z trouby. Zdravím :-)

tatana

10. 4. 2011 15:32

Vcera jsem poprve zkusila tento korpus, ale take mel tvrdsi kurku a docela suchy.Moje predstava byla o nadychanem dortu, to s bohuzel nevyplnilo.Budu hledat a zkouset dal.

Evča

7. 4. 2011 12:14

Tak nevím co jsem udělala špatně ,ale teď jsem ho vyndala z trouby a zdá se mi ,že má tvrdší kůrku.Je to normální? Pekla jsem dnes po prve dort,tak nevím;-( můžete poradit?

MaruskaB MaruskaB

19. 2. 2011 15:55

Tak jsem včera pekla tenhle korpus už podruhé a nemůžu si ho prostě vynachválit :-). Použila jsem i šlehačkový krém, na který jsem dala kolečka banánu. Celé jsem to potřela krémem a protože je na 99% jisté, že se dneska celý sní- velká rodinná oslava-potáhla jsem ho marcipánem a ozdobila :). Nejenže vypadá skvěle, ale už se všem sbíhají sliny :-K:-) Kdyby to šlo, přidávám další bod :-D:yes:

Veronika

13. 2. 2011 19:03

Teď jsem dopekla korpus na zítřejšího Valentýna-máme navíc s mužem výročí v tento den. Koupila jsem ještě k tomu formu srdce, takže je to naprosto úžasný..sice mi to vyběhlo maličko do boule-je to kulaté-ale to srdíčko je :) takže doufám, že až to naplním a ozdobím, tak udělám drahému radost.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dorty recepty čokoládový korpus čokoládový krém čokoládový dort recept jednoduchý recepty dorty čokoládový korpus recept korpus na dort recept čokoládový krém recept recept na dort recept na korpus dortu čokoladovy čokoládový dortový korpus dort recept cokoladovy korpus na dorty recepty parisky dort dortománie fotopostupy recept na čokoladový korpus luxusní čokoládové dorty-fotogalerie cokoladovy krem do dortu recept výborné krémy do dortu čokoládový

Suroviny: vejce, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá, smetana ke šlehání, cukr, solamyl, čokoláda na vaření, máslo, káva

TopRecepty.cz

Čokoládový dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gr8