Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

5. 4. 2010 19:33

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 710 kJ / 1 604 kcal
Bílkoviny82,65 g
Tuky55,23 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy189,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Popis práce s foto- http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Pelmene-ty-n...

Možná se zdá složité, není, stačí vyzkoušet a jde to skoro samo :)

Netřeba používat vejce na slepování, bez podsypávání moukou drží těsto dobře. Poslední kousky mohou "trochu trucovat", stačí namočit prstíky do studené vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

alena

7. 1. 2016 22:17

Já dělám pelmeně s různými přílohami. Např ještě horké posypu Nivou a přidán zakysanku, nebo připravíme špenát a jako přílohu opět pelmeně. Vždycky si pochutnáme. Jsou dobré i s povařenou brokolicí, Nivou a zakysankou. Dobrou chuť.

ivasja

24. 5. 2013 20:47

My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

ivasja

24. 5. 2013 20:47

My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

Mesic

3. 3. 2012 21:00

Nejde nepřidat svůj názor. Před několika lety jsem je dostala jako večeři na návštěvě u mojí výborné kamarádky - ukrajinky. Na poprvé jsem je snědla skoro ze slušnosti, napodruhé už chutnaly, na potřetí jsem se nemohla dočkat. Teď je dělám docela často, ale jen pro sebe příteli nechutnají. Jím je zalité citronovou šťávou, omaštěné máslem, hodně osolené a opepřené a jinou verzi ani zkoušet nebudu, toto je totiž bomba. Kamarádka mi dovezla z Ukrajiny i takový litinový plát - vypadá jako plástev od včel a to jde od ruky jedna báseň. Už se na ně těším, bod letí!:yes:

Zajdanek Zajdanek

20. 4. 2011 07:38

Vařila jsem je o víkendu s rajskou omajdou. Byly vynikající,takže dávám bodík :-)

J. A.

2. 7. 2010 02:42

romkla držím palce abys byla spokojená, chutě lze doladit a dej vědět prosím. Raději čtu že chutnalo :)) dankaaa zajímavá kombinace, prozraď recept na polévku z řepy, díky J.

dankaaa

11. 6. 2010 13:12

tak pro inspiraci přináším i své zážitky s pelmeněmi...u nás se dávají do polévky - vývaru z červené řepy. říkáme jí plameňáková polívka - když jsme byly malé dětičky lépe se to pamatovalo :-) A je to taky moc dobré.

romkla

11. 6. 2010 12:53

ňami píšu hned bod+ to prostě musí zkusit a myslím že s brynzou to může být úchvatné zvláště když se to pak ještě navrch posype řádně opraženou slaninkou

J. A.

7. 4. 2010 02:41

Ostatním děvčatům děkuji za podporu, neboť i u nás někteří muži tento výtečný pokrm prostě nemusí, nebo jen jako přílohu, což z mého pohledu je "barbařina" :))A jistě vyzkouším parmazán, zajímavý nápad, díky :-)) Všem díky a hodně inspirace u plotny :-)):-K;-)

J. A.

7. 4. 2010 02:31

michsamant - u nás vítězí rozpuštěné máslo + ocet naředěn bujonem, nebo místo másla olej. Ale znám člověka, který je rád s rajskou omáčkou. Vyzkoušej pár kousků, první ochutnej jen tak, uvidíš, chuťové buňky napoví s čím budou chutnat. Možností je opravdu hodně :)ostatní nápady zde popsané vyzkoušej, toto jídlo má velikou výhodu, vždy může chutnat jinak :)):-)

sebena sebena

6. 4. 2010 08:11

:-p:yes::yes::-K

jitule jitule

5. 4. 2010 22:16

Ty miluju! Plním mletým masem s cibulkou a harmonií chuti, dělá to tak moje švagrová Světlana a jsou výborné!:yes::-p
My si trochu upravili s čím to podávat...manželovi to děsně chutná s houbovým gulášem a já klasika se zakyslou smetanou a cibulkou. :-p

mneneznas

5. 4. 2010 20:34

Nejraději je máme jen s cibulkou, nebo s brynzou a plním je uzeným je to lahůdka :-)) posílám bod :yes: :yes:

magdalenka magdalenka

5. 4. 2010 20:33

Veľmi pekné! +

Bibinka Bibinka

5. 4. 2010 20:16

J. A.,Pelmeně přímo miluji a dělám si je dost často i když taťulda je až tak nemusí. Dávám ti boda:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pelmeně plněné mletým masem pelmene těsto na pelmeně ukrajinské pelmeně pelmení pelmeně s mletým masem pelmeně recept pelmení recept recepty pelmeně pelmeně s brynzou s čím podávat pelmeně pelmeně těsto plněné pelmeně recept na pelmeně co jsou pelměně pelmene s masem pelmeně s tvarohem vyborne pelmene pelmeni recepty palmene

Suroviny: mouka hrubá, vejce, voda, maso mleté, voda, cibule, sůl, koření na mleté maso, vývar

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgDr