Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší tvarohový koláč

Dostali jste chuť na tvarohový koláč, ale nemáte příliš času na jeho přípravu? Zkuste ho upéct podle našeho receptu, je zaručeně nejrychlejší a také nejjednodušší. Tento sypaný moučník nejlépe chutná, když se nechá odležet přes noc.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

26. 5. 2010 10:07

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 200 kJ / 2 199 kcal
Bílkoviny42,36 g
Tuky16,15 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 152 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy465,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dá se přidat skoro cokoliv.

Např. do náplně: kakao, ořechy, ovoce, pudingový prášek.

Kakao můžete přidat i do těsta, ale o to méně dáte mouky!

Kdybyste někdo koláč zkoušel, tak přidejte fotku. Budu ráda.

Buchta je výborná a rychlá. Jediným problémem je to, že se musí nechat zcela vychladnout, což trvá alespoň dvě hodiny. Já tuto buchtu připravuji večer a nechávám do druhého dne.

ALe je moc dobrá. Podotýkám, že množství cukru záleží na vás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

DanaDobo

15. 3. 2024 13:33

Výborný, lehký a jednoduchý recept.:-K:-K:-K

helusa27 helusa27

23. 11. 2017 09:55

No, za mě nic moc. Už jsem ho dělala kdysi pod názvem ŠVédský koláč, lae celou heru, brrr. Udělala jsem z dvojnásobné dávky, protože jsem se potřebovala zbavit tvarohu... výška buchty z hlubokého plechu dobrá, spíš to bylo mastnosladké. Za mě nikdy více. :-((

BlaV.

9. 10. 2017 17:09

určitě vyzkouším, dělám už několik různých tvarohových či různě sypaných, na soustu bábovek a buchet - hlavně s ovocem vymažu plech/pekáček - nejlépe sádlem a vysypu strouhaným kokosem - chuť je vynikající

Aluse

12. 6. 2017 13:13

Hodně podobný koláč peču už hrozně dlouho pod názvem tvarohová bleskovka, heru dávám do těsta a vznikne drobenka, polovinu ní pak nasypu na pečící papír,zaliju řídkým tvarohem a zasypu druhou půlkou.Je to opravdu rychlý a dobrý koláč.

Ivena

9. 12. 2016 17:09

Andy: Heru můžete dát do směsi. Já to dělám a je to jednodušší. Avysypávat plech není potřeba. Jen vymazat čímkoliv. I olejem.

Ivena

9. 12. 2016 17:07

Také tento koláč peču už hodně dlouhou. Recept je od mé mamky, znám ho asi 40 let, říkala mu švédský koláč. Za tu dobu jsem ho trochu "vylepšila". Heru dávám do suché směsi a udělám vlastně drobenku. Pro zrychlení ho dám do hnětače, ale s nožem, takže je hotovo za chvilečku. Pak pokračuju stejně jako v receptu. Pro zpestření je možné a vynikající, na tvarohovou náplň dát ještě nahrubo nastrouhaná jablka a lehce posypat skořicí. V tom případě spodní část nechám vyšší - si 2 ku 3. A nedávat pečící papír, ale plech pomastit. Možno i vymazat olejem. Také jsem zkusila dát jenom strouhaná jablka bez tvarohu. Musí se jich dát hodně a koláč je více sypký, ale také moc dobrý. Prostě je to vynikající a hlavně hodně, hodně rychlý a jednoduchý koláč. Takový šup, šup do trouby.

ivule60 ivule60

17. 8. 2016 12:27

hodně starý recept,mám ho pod názvem jutařský..je výborný a ten papír bych nedávala,je lepší důkladné vymaštění :-)

Dana

8. 8. 2016 21:28

Monika: Tento koláč už peču asi 30 let a věřte, že se opravdu musí plech hodně vymazat. Opravdu hodně. Pak je koláč krásně vláčný a vůbec se nedrolí. Ještě nikdy se mi nepovedlo ho nechat úplně vychladnout a je skvělý. Na pečící papír určitě ne.

Helena

1. 8. 2014 17:56

Dcerka nám upekla na přivítanou - fantastické. Přidala rozinky.

Andy

14. 5. 2014 14:24

Ahoj tak uz to mam v troube nemela jsem pecici papir tak sem vymazala plech herou a posypala strouhankou, tak uvidim zda se to povede nemela jsem celou heru tak jen z pulky,mam dotaz proc se nemuze hera pridat do testa?:-)

ivanecka11

21. 2. 2014 20:15

Tanicka: Takový typ koláče dělám často a je to výborné a rychlé.
Dávám bodík :yes::yes:

Maruška

29. 11. 2013 18:30

Je to rychlá mnamka:-))Doporučuji všem vyzkoušet:yes::yes:

medunak

27. 3. 2013 16:27

Tak jsem to dneska taky zkusila a výborná buchta, přidávám bod. Do tvrohu jsem přidala karamelový puding a trošku rumu:-) Vážně jsem měla obavy, jak to dopadne, když jsem viděla to "těsto", ale je to super, rychlé a chutné! Díky za recept!:yes:

bobzbrd

2. 4. 2012 20:26

Tak jsem nevydržel a buchtu ochutnal.A...
Dobrá!A jak jsem to dělal?Pekáč jsem vymazal a vysypal KOKOSEM.Náplň jsem vylepšil rozinkami v rumu (pardon,Tuzemáku) a karamelovým pudinkem.Cukru jenom jedna pol.lžíce-stačí!Dál podle receptu.Ráno si dáme do nosu!
Přidal jsem 3 fotky.

bobzbrd

2. 4. 2012 19:45

Dnes jsem upekl a dal chladit na balkon.Už se těším na ráno,až ochutnám!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohový koláč tvarohový koláč na plech tvarohový koláč s pudinkem tvarohové koláče nejlepší recepty nejlepší tvarohový koláč tvarohový koláč recept tvarohové koláče nejrychlejší buchta nejlepší tvarohové koláče rychlý koláč s tvarohem koláč z tvarohu tvarohové koláče nejlepší recept božský tvarohový koláč recept na tvarohový koláč tvarohové řezy nejlepší recepty recept na koláč s tvarohem recepty tvarohovy koláč tvarohové koláč nejlepší recepty kolace s tvarohem tvarohový koláč nejlepší recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tuk hera, tvaroh, cukr vanilkový, cukr, žloutek, mléko

TopRecepty.cz

Nejrychlejší tvarohový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ylA