Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2022 09:45
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
22. 2. 2016 09:10
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?Nedívím se. Je výborný, ochotný a hlavně - mnoha lidmi osvědčený
22. 2. 2016 07:37
22. 2. 2016 07:34
22. 2. 2016 07:27
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
22. 2. 2016 07:20
21. 2. 2016 21:01
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
21. 2. 2016 20:24
Alebo žeby šlo o reklamu?
21. 2. 2016 17:50
Karel.
15. 8. 2013 22:13
1. 2. 2011 11:22
12. 4. 2010 08:16
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí
11. 4. 2010 22:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 20 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 10 sekundami
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 21 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 50 minutami
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 55 minutami
Tofu placičky
Denade uvařila před 57 minutami
Cottage s hlávkovým salátem a ředkvičkami
Denade uvařila před 57 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 1 hodinou
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro vaření s Kristinou: Pohanková kaše se slaninou a brynzou vás překvapí lahodnou chutí
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: recept na pohankovou kaši pohanka recepty jak uvařit pohankovou kaši pohanka lámanka příprava recepty kaše z pohankových vloček recepty z pohanky pohanka po sladku pohanka na sladko pohankova pohanková kaše s jablky recepty pohanka pohankové překvapení krupičková kaše pohanka pro kojence pohankové recepty sladká pohanka jak uvařit pohanku jak udělat pohankovou kaši pohanka recepty sladké pohankova lamanka recepty
Suroviny: pohanka, mléko, sůl, cukr, skořice mletá, máslo
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
13 názorů