Výpečky
S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 0,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.
Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2023 11:22
Vynikající a jednoduchá příprava,děkuji Veroly
9. 10. 2020 09:57
Vypadají krásně a k nakousnutí! Ať si říká kdo chce co chce. Já také vařím jen z liboveho! Mám doma dvě malé děti a mlsneho chlapa co by tučné do pusy nedali a já také ne! Zlé komentáře si nechte od cesty pro někoho kdo je na to zvědavej má úcta. Největší hejty dávají ti co "vaří" doma polotovary!
30. 12. 2017 09:56
Proč grilovací koření???
11. 7. 2017 11:18
casino: už to tak asi bude,plete si to více lidí a nejen my na Topreceptech
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/
7. 7. 2017 10:39
Jirka:
Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy VÝPEČKY s VRABCEM
Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy VÝPEČKY s VRABCEM
6. 7. 2017 14:45
No promiťe, ale dělat vejpečky z kotlety je zločin! Nejlepší jsou z bůčku, nebo alespoň z krkovice.
13. 2. 2017 14:02
Výpečky jsem dělala poprvé v životě a moc nám s manželem chutnaly podle tohoto receptíku. Místo kotlety jsem použila kýtu. Jeden den jsme měli se špenátem a bramborovým knedlíkem a druhý den pak s houskovým knedlíkem a bílým kysaným zelím. Moc dobré , bodík a fotečka.
3. 2. 2017 09:45
Vynikající . Máme je rádi i z bůčku nebo krkovice, ale tohle bylo fakt super . Přidávám foto (se špenátem a bramborovým knedlíkem mám nejraději ).
23. 1. 2017 15:16
Jak říká nejen Pohlreich - S pravdou je to jako s dírou do pr.ele - každej má tu svoji.
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně ve vlastní štávě třeba dvě hodky, dokud se masíčko nerozpadá - a jak se i tchýně s tchánem oblizovali.. každej má rád něco jiného. Já sem nechodím kritizovat, chodím se sem inspirovat a zkoušet nové nápady.
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně ve vlastní štávě třeba dvě hodky, dokud se masíčko nerozpadá - a jak se i tchýně s tchánem oblizovali.. každej má rád něco jiného. Já sem nechodím kritizovat, chodím se sem inspirovat a zkoušet nové nápady.
7. 1. 2015 17:11
Veroly,Tvůj recept se mi líbí
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle TebePochutnali jsme si,děkuji+22Přidávám i foto
casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety
Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to saméale chuťově stále báječné
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle TebePochutnali jsme si,děkuji+22Přidávám i foto
casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety
Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to saméale chuťově stále báječné
30. 12. 2014 11:06
"Vepřová pečeně nakrájená na kostičky"
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?
30. 12. 2014 10:22
Dnes zkusim Vase vypecky, vypadaji slibne,uz se na ne tesim Co se tyce receptu,tak mate pravdu, jakmile sem clovek vlozi svuj recept a nepatri mezi ty "vyvolene", tak ho kazdy akorad hani. Smutne... Take sem radeji nic nevkladam
11. 5. 2014 10:02
to se to pomlouvá když nikdo z vás sem recept nepřidá
23. 1. 2014 12:22
Pavlina: Knedlík z penny znáš asi velmi dobře. Já bohužel ne. Ale co na to reaguješ, když bys to nejedla. Jak už jsem psala k jinýmu receptu, sem bych nedala žádnej recept snad už tak dva roky. Půjčuju si recepty ráda, ale bohužel, když jsem recept přidala, tak se vždycky našel nějakej rejpal, co musel napsat něco nechutnýho. Vždy se dá říct kritika i tak, aby nikoho neurazila. Knedlík z penny? Proč? Co na něm máš? Je tak skvělej, že děláš reklamu?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.
22. 1. 2014 18:11
casino: No já nevím,ale myslím si ,žei kysané zelí by se snad dalo připravit i lépe. K výpečkum nemám komentář.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 1 minutou
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 2 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 15 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 15 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 18 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 24 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 32 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept
Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej
Výpečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/27gN
42 názorů