Palačinky z kosmatic - černého bezu.
Suroviny
Porce: 3 ks oprůměru 240 mm
Nutriční hodnoty
Energie | 2 936 kJ / 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,13 g |
Tuky | 16,11 g |
Vláknina | 3,14 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 101,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tyto palačinky jak tato větší, nebo dělané menší jako na lívance se hodí i jako příloha k různým jídlům. Sami jistě uvážíte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2013 02:55
Babička dělávala já jednou začas na to vzpomenu a zatlačím slzu v oku. Ještě tak koziňon.hodnotím kladně
3. 6. 2011 14:04
Podle starého způsobu je tvořím již drahně let. Nový způsob jsme vyzkoušeli dnes a musím uznat že je o stupeň výš. Do budoucna je rozhodnuto. Děláme je na slano, jako hlavní jídlo s bramborem a tatarkou.
16. 10. 2010 01:04
Babička neproplachovala, jen kvety oklepala a zkontrolovala zběžným pohledem. V květech zůstane víc pylu a řízky (dělali jsme vždy jen sladké) jsou aromatičtější .
9. 6. 2010 08:18
Václave - takže řádně prohlédnout a propláchnout před vařením.
9. 6. 2010 07:48
Midlo,Jikotko,Spagetko i vy ostatní co chtějí zkusit na sladko. Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, musím přiznat, že i já si dám tyto palačinky sladké. OVŠEM těsto zůstává mírně slané a jen namáčení, případně další je sladké, jako třeba - Med, džem, cukr se skořicí. Jak kdo má fantazii a chuťě.
POZOR. Vyjádření a zdůvodnění druhého způsobu smažení palačinek s kvítky ostříhanými přímo do těsta.
1/ Je to méně pracné
2/ Dostaneme do těsta více kvítků kocmatice
3/ Těsto je více nadýchané, jako s PRDOPE (i když tam není)
4/ někoho nedráždí vyčnívající ustřižené stopky.
U nás se osvědčil druhý způsob a již od něho neustoupíme.
Kocmatice lze sehnat poměrně dlouhou dobu. Jen vědět, že prvé kvedtení je na přímém sluníčku a později někde ve stínu na severní sraně za stodolou, barákem a lesem - stráni.
Jen POZOR s postupem času se na kocmatici a v květech shromažďují všelijací bročci, tak aby nebyly palačinky i s protejnem. HI HI. Václav
POZOR. Vyjádření a zdůvodnění druhého způsobu smažení palačinek s kvítky ostříhanými přímo do těsta.
1/ Je to méně pracné
2/ Dostaneme do těsta více kvítků kocmatice
3/ Těsto je více nadýchané, jako s PRDOPE (i když tam není)
4/ někoho nedráždí vyčnívající ustřižené stopky.
U nás se osvědčil druhý způsob a již od něho neustoupíme.
Kocmatice lze sehnat poměrně dlouhou dobu. Jen vědět, že prvé kvedtení je na přímém sluníčku a později někde ve stínu na severní sraně za stodolou, barákem a lesem - stráni.
Jen POZOR s postupem času se na kocmatici a v květech shromažďují všelijací bročci, tak aby nebyly palačinky i s protejnem. HI HI. Václav
8. 6. 2010 21:41
znám pouze verzi na sladko, velice zajímavé, určitě vyzkouším druhý způsob, až u nás pokvetou
8. 6. 2010 17:20
Vašíku, kocmatice mají ojedinělou a velmi dobrou chuť, celý rok se na ně těším, palačinky jsem ještě nedělala, tak je musím vyzkoušet. Ode mne 7.bodík
8. 6. 2010 16:28
Taky je dělávám, ale u nás ještě bazinky nekvetou. Dělám oba způsoby a je to dobrý. Na sladko ještě sypu skořicí.
8. 6. 2010 16:22
Všechny ostatní recepty jsou máčený celý květ, mě se líbí ty palačinky nebo lívanečky. Zdá se mi to praktičtější. Ale na sladko to takhle jistě taky půjde. Když jsem si to pozorněji přečetla, tak ty slané ingredience jsou vlastně jen přílohové.
8. 6. 2010 16:13
8. 6. 2010 15:54
U nása ještě nekvete ,ale jak se na něj těším ,dělám starší způsob
8. 6. 2010 15:20
Midlo - když si zadáš do vyhledavače kosmatice - vyjede ti asi 5 receptů, jinak výborných receptů není nikdy dost a takhle ho chci zkusit taky.
Jinak my děláme taky starší způsob, ale jelikož letos to vypadá na pořádnou úrodu, zkusím i ten druhý způob a pak sirup a ještě, co jsem objevila v šuplíku ,
Jinak my děláme taky starší způsob, ale jelikož letos to vypadá na pořádnou úrodu, zkusím i ten druhý způob a pak sirup a ještě, co jsem objevila v šuplíku ,
8. 6. 2010 14:42
Zkoušeli jste i na sladko?
8. 6. 2010 14:25
Tak zajímavý rceptík,o víkendu určitě něco z kosmatic udělám.+1
8. 6. 2010 14:23
Tak já pořád dělám ten starší způsob a mám to ráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 23 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Právě bylo uvařeno:
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 18 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 27 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 1 hodinou
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 11 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 12 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hořčíku ve stravě ubývá, pomůže ale s únavou i při stresu
Další recepty
Tématické fráze: palačinky recept kocmatice palačinky na sladko placky z černého bezu jak se delaj palacinky bezové palačinky amoletove testo lívance z černého bezu slané kosmatice palačinky z květu černého bezu kosmatice recept jak se delaj kosmatice palacinky s bezem kosmatice v troubě černý bez k jidlu palacinky z kvety bezu bezové placky kosmatice z trouby placky z černého bezu recept na kosmatice
Suroviny: mléko, vejce, mouka polohrubá, sůl, olej, kosmatice
Palačinky z kosmatic - černého bezu.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0vl
16 názorů