Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2021 17:51
faithoss: Mrknul jsem na Vámi doporučený odkaz. Že by zrovna anglické recepty na italskou specialitu měly být to pravé, tomu nevěřím. Vždyť se přece traduje, že anglická kuchyně a anglické manželky jsou příčinou toho, že z Angličanů se stali nejlepší námořníci. Právě Angličané jsou pověstní tím, že recepty jiných národů většinou přizpůsobují svým zvyklostem; někdo by tomu mohl říkat, že to "zmrší".
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!
5. 5. 2021 12:09
Nejlepší lasagne, co jsem kdy jedla. Všichni si je chválili.
4. 12. 2020 18:39
Pro nás chlapy super recept,dělám ho vnukovi každý druhý měsíc a mlaská a my s ním.Sammosebou jsem si ho trochu upravilDíky za recept.
6. 12. 2019 16:43
Mlaskačka,vše dávám od oka a povedlo se.Díky a ukládám si do oblíbených.
13. 11. 2019 14:49
Měla jsem trochu obavy z bešamelu, bylo to takové "kejdovaté", ale když jsem je pak ochutnala ….. lepší lasagne jsem nejedla.
2. 11. 2019 16:26
Už dělám roky dle tohoto receptu. Akorát dělám trošku víc bešamelu (máme rádi) ... ze 70g másla, 70g hladké mouky a 700 ml mléka. Je to výborný recept a u nás se všichni cpou.
21. 11. 2017 22:53
Dnes jsem je dělala a měla jsem teda málo bešamelu, vám ostatním vystačil z pul litru mléka?díky
11. 8. 2017 11:50
Lazagne jsem udělala v bezlepkové variantě a opravdu jsou vynikající! Díky za skvělý recept!
24. 5. 2017 18:28
Tento recept na lasagne je takový lidový, jednoduchý a dobrý. Použila jsem ho už několikrát jenom místo kečupu dávám protlak. A komentáře některých lidí.....no měly by jste se řídit tímto: 100 lidí, 100 chutí. A navíc i negativní komentář se dá napsat slušně.
14. 5. 2017 13:32
Lasagne jsou vynikající. Dělala jsem poprvé v životě a moc jsme si pochutnali
22. 11. 2016 09:07
ahoj, zdravím všechny.
...nekomentuji kečup, grilovací koření, tvrdý sýr, atd. Je to prostě hnus. Doporučuji si prostudovat tento recept. Kdo neumí anglicky, ať si to hodí do translatoru.
www.bbcgoodfood.com/recipes/1109637/lasagne
...nekomentuji kečup, grilovací koření, tvrdý sýr, atd. Je to prostě hnus. Doporučuji si prostudovat tento recept. Kdo neumí anglicky, ať si to hodí do translatoru.
www.bbcgoodfood.com/recipes/1109637/lasagne
19. 11. 2016 20:49
happy.lenulka: Ale jo, bastlit se dá cokoliv. A ty vege lasagne můžou bejt náhodou docela dobrý. Jen nechápu, proč se zlobíš, když tu někdo dá dobrej recept na něco, co je v tvym receptu hrůzně zvoraný. Je přece škoda si nevychutnat něco lepšíjo, ne? A nemyslel jsem to nijak zle, holt každej vaří na nějakym levelu a možná ty tvoje lasagne i někomu budou konvenovat, už jen proto, že se dělaj pětkrát kratší dobu. A mezi náma, i ten tvůj recept bude k jídlu.
19. 11. 2016 20:17
Ježíííš abyste se nepo... to je furt honění trik, kdo je větší kápo a kdo to umí líp... Není to jedno? Nepojmenovala jsem to Lasagne alla Bolognese, ale jen výborné lasagne, recept mám od kamaráda, který ho měl od svého známého z Itálie. To zda je ten Ital něco jako náš Láďa Hruška nebo ne, no a co? Na tom přeci svět nestojí... Každý ať si vaří podle svých chutí a preferencí... Komu se tenhle recept nelíbí, tak ať si vaří podle svého. Asi musíte mít hodně nudný život, že vás tyto internetové diskuze baví. Poslední zapojení do této diskuze, nebaví mě to. Jo a já dělám lasagne už jen rostlinné, bešamel z hrašky, místo "masa" dávám červenou čočku a to máte vidět, jaká je to dobrota
19. 11. 2016 19:26
Jam: Jo, ty jatýrka je docela specialita jednoho mýho známýho z Benátek, u kterýho jsem nějakou dobu bydlel. Variant na ragú je hafo, někdo používá jen mletou hovězí kližku bez vepřovýho, někdo dává mnohem víc vína a už jsem jedl i ragú na bílym víně. Někdo do toho namele malinko bůčku, někdo dokonce jehněčí. Všechny varianty jsou skvělý, jen do toho nesmíš narvat kečup :)
10. 10. 2016 12:56
Pepík Ševců: Jojo, takhle by to asi mělo vypadat. Jen Boloňské ragů talijáni dělaj v každé rodině trochu jinak, asi jako u nás Bramborův salát. Mě to učil italskej kolega, nedával tam muškátový oříšek a játra, místo vody vývar, ale jenom malinko, místo bulvovýho celeru řapíkatý, tymián, rozmarýn a malinko koriandru. Ale to jsou drobné nuance. Kečup a mražená zelenina je prasárna a škoda dobrýho masa. Játra zkusím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 4 minutami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 28 minutami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 32 minutami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 1 hodinou
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 3 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Jak na bešamel? Poradíme, jak zvládnout tuto základní omáčku do zapékaných pokrmů jako profíci
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
98 názorů