Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cejn velký do křupava pečený

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

5. 5. 2010 16:51

Suroviny

Porce: 1-2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Hodně chuťově podceňovaná ryba našich vod. V současné době je ve tření. U vtoku řeky Svratky do Novomlýnské nádrže jsou u břehu k vidění trofejní kusy dosahující i 65 cm a váhy kolem 4 kg. Má hodně kostí, ale s tím se tak nějak u ryb musí počítat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

27. 3. 2019 11:29

Cejny opékám často, jsou vynikající. Také dělám z nich salát je moc dobrý.

Josef

22. 5. 2015 11:19

Dnes jme dělali cejna-trochu pasty chilli,česnek,sůl,rozmarýn.Velká dobrota.
:-Kwww.toprecepty.cz

Colombo65 Colombo65

23. 4. 2014 20:26

Alexiss:
... už vidím a chválím - pěkně vypečenej:-O:-O:-O

Alexiss Alexiss

23. 4. 2014 20:15

Colombo65: foto už je ;-)
ochutnala jsem i toho bolena, tlouště a karase, ale fakt nic moc

Colombo65 Colombo65

23. 4. 2014 19:59

Alexiss:
... to foto fakt nikde nevidím;-);-);-)
Každá ryba si zaslouží ochutnat :-)

Alexiss Alexiss

23. 4. 2014 19:54

Můj rybář už se zase činí, chtěla jsem vyzkoušet něco nového- dobré, přidávám bodík +23:yes: a s dovolením fotku- to bílé je zakysanka s křenem z jiného receptu, kterou jsem chtěla také ochutnat.
Filet pečený kůží nahoru mi chutnal více. :-p
Ještě jsem nepochopila větu z jednoho komentáře- "cejn se nejí"- to je nějaká temná lidová pověra? :-)):-)):-)) Cejn mi domů smí, odmítám bolena, tlouště a podobné ryby s blátivou konzistencí.

Pavlína

19. 8. 2013 19:52

Cejn je velice chutná ryba.Má ale docela dost kostí.Nejlepší je pečený na másle s kmínem.Mám s tím velice bohaté skušenosti.Vyrábím z cejnů i rybí salát vynikající:-p

Dajda Dajda

28. 11. 2012 12:02

kechn: Jí - nejí... Já bych řekla, že se jí všechno, co nám chutná, tak proč nezklusit právě cejna? Kdysi jsem sjížděla Lužnici a ochutnala jsem cejna, pečeného na ohni. Je to dávná vzpomínka, ale rozhodně příznivá. ;-)

kechn

28. 11. 2012 11:58

miláček mi přinesl s vánočním kaprem i docela velkého cejna, budu ho dělat poprve, těším se, všichni mě odrazují, že se cejn nejí, ale dnes je přesvědčím o opaku! :-p

Kadlik Kadlik

22. 3. 2011 08:20

nádhera.... miluju jakékoli ryby... jsou pro mě poživatelné už od velikosti grundlí...:-8

petrzelka

8. 10. 2010 20:10

Colombo,dnes jsem dělala cejna na večer.Byl absolutně vynikající.Vynechala jsem ale chili,potomky by to pálilo;-)Posílám ti bodík,fotku a Petru zdar;-):yes:

amalia amalia

2. 6. 2010 22:09

vyzera to uzasne, zbiehaju sa mi slinky:-p tvoja rybka si bodik zasluzi:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 5. 2010 10:11

Tak to by byla ňamka,já ryby můžu těm já neodolám:-K:-K:-KDávám bod:yes::-K

sebena sebena

6. 5. 2010 10:01

Ryby to je moje a tahle je fakt luxusně připravená;-):yes::yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

6. 5. 2010 07:50

Páni, hned bych si dala. Když manžel chytne většího, tak si taky připravujeme podobně. Cejn má velice dobré bílé masíčko, které není ani tak cítit rybinou. Ty kosti..., no u většího kusu se to dá;-) Fotky jsou překrásné a já musím dát bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cejn recept cejn recept na cejna cejn recepty příprava cejna recept cejn recepty cejn jak připravit cejna recepty z cejna recepty na cejna cejn na masle ryba cejn recepty z ryby cejn mořský cejn recept recept ryba cejn recepty z ryb cejn recepty z cejnu recepty ryby cejn recept z cejna cejn na kmine

Suroviny: cejn, pasta chilli, sůl, pepř, kmín celý

TopRecepty.cz

Cejn velký do křupava pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6R1