Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji, aby se tuk při škvaření nepřepaloval.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat. Moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.
Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.
Škvaření sádla v mikrovlnce:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2023 18:40
ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za doplnění - určitě se dá udělat z jakékoliv drůbeže, asi nejznámější a nejchutnější je husí sádlo.
23. 4. 2023 18:29
A už jste taky dělali sádlo z krůty? Je vynikající. A škvarky též. Stejný postup stejná dobrota jen jiná surovina. Chce to jen koupit celého krocana, pak toho je víc. Škvarky pak používám ke zlepšení chuti různých zapekanych jídel, neb jak známo, tuk je nositelem chuti! 🤩
27. 1. 2012 19:57
Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.
26. 1. 2012 13:11
Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?
27. 11. 2011 17:53
Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.
22. 11. 2011 07:54
Dobrý nápad+10
24. 5. 2010 10:48
Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
24. 5. 2010 05:26
Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb
13. 5. 2010 16:08
Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!
13. 5. 2010 14:43
+
13. 5. 2010 14:28
taky to vyhazuji..
13. 5. 2010 14:06
Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 46 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: slepičí sádlo kraliči sadlo kachní sádlo použití krůtí sádlo husí sádlo použití sádlo ze slepice co se slepičím sádlem jak vyškvařit sádlo sádlo z kuřete využití kachního sádla jak vyškvařit kachní sádlo použití kachního sádla buchty s králičím sádlem co s králičím sádlem vaření pro začátečníky kruti sadlo pouziti využití králíčího sádla škvaření sádla slepičího škvaření kachního sádla použití králičího sádla
Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpvD
12 názorů