Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2023 00:01
Mám ty velké zavařovačky na 3,5kg. Jak dlouho je mám nechat sterilovat?
3. 4. 2022 13:02
Jsou výborné,moc děkuji za tento recept.
20. 7. 2020 18:27
Minulý týden jsem zkusila zavařit okurky podle tohoto receptu, dnes jedna sklenice otevřena na ochutnání a jsou super! Hlavně je skvělé, že se nemusí svařovat nálev, který zásadně přebývá a nebo se nedostane. Tohle je rychlé a fakt jsou okurky moc chutné
16. 8. 2018 10:42
hosta: S tímto názorem naprosto souhlasím, pokud jsou okurky pevné a dodrží se doba, tak jsem nikdy neměla problém a křupavé byly vždy.
15. 8. 2018 20:22
makla: ja tipujem na vysokú teplotu počas sterilovania. Hlavne, že sa zjedia a nevyhodia.
15. 8. 2018 11:36
makla: mohly být okurky "uvadlé", změklé před nakládáním - je dobré je na nějakou dobu před úpravou nechat namočené ve studené vodě - jinak ani křen nepomůže
15. 8. 2018 11:33
makla:
Nevíte, jestli jste dala křen?
No, pokud jste nakládala do skla, pak mi nenapadá nic pitomějšího než ta filmová hláška: Stěrače stírají!
15. 8. 2018 10:54
no ted si nejsem jistá jestli jsem tam dala ten křen
15. 8. 2018 10:50
jj vařila jsem chvilku začla voda dělat bublinky tak jsem vyndala, okurky se snědí i tak jen nevím ,kde jsem udělala chybu,že nekřupou
14. 8. 2018 14:26
makla:
Ffčíl už asi nic, že A když na stole jiných nebude, stejnak zmiznou
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky?
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím)
Ffčíl už asi nic, že A když na stole jiných nebude, stejnak zmiznou
No a příště dodržet postup (opravdu jste vařila pouhých 5 minut? a opravdu jste sklenice hned vylovila z vřelé vody? - na toto je výborný zav. hrnec s výsuvným roštem.
A křen můžete krájet na silnější kolečka (a dala jste ho vůbec do zavařovačky?
(v bubnové pračce /lze samozřejmě praktikovat i v hrnci/ obsah rychle zchladím přebytkem studené vody - sklenice tedy ani neobracím)
14. 8. 2018 14:05
makla: bohužel myslím,že s tím už nic neuděláš,může to být,že se sterilovaly moc dlouho.Já okurky steriluji opravdu jen chvíli,aby se chytlo víčko,tak koukám a jakmile se začne ve sklenicích lák vařit,tak vypínám.Náš děda kdysi dělal okurky tak,že se nesterilovaly,sklenice se vázaly celofánem a uložily se do chladu.
14. 8. 2018 13:38
Co dělat ,když okurky nekřupou a jsou mekké?
10. 8. 2018 08:26
Alahatl:
Ano
Ano
10. 8. 2018 05:46
Zavařují se víkem nahoru?
31. 8. 2015 14:05
Recept se mi zdá velmi dobrý. Máte někdo zkušenost se zavařením okurek v myčce? Máme indukci a ta se mi zdá na zavařování v klasickém hrnci nevhodná a nechci kupovat el. hrnec.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 14 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 19 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 4 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 6 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 6 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 6 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 7 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Další recepty
Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky
Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
50 názorů