Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blbouny z pekárny

Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 97 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 7 min

97 min (90 min příprava + 7 min tepelná úprava)

20. 7. 2010 21:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 241 kJ / 5 316 kcal
Bílkoviny166,76 g
Tuky36,72 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 475 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy1 059,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to super těsto, nic se nemusí upravovat, dobře se s ním pracuje. Knedlíky plním borůvkami, my je měli s meruňkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 7. 2010 13:20

Janka prosím dej to ještě do receptu,někdo komentáře nečte,tak ať je to jasný,že se nejí jenom těsto posypaný tvarohem.;-):yes::-KDíky moc.;-)Taky se tomu u nás tak říkalo a i někde říká,nevím proč to vzniklo.;-):-K

Janka 46 Janka 46

21. 7. 2010 13:12

Moc se omlouvam kynute knedliky;-)plnim boruvkama tad jsme je meli s merunkami naplnim knedliky merunkami prikryji uterkou a necham jeste 10 min.kynout nazev blbouni si pamatuji jeste z detstvi:-)jako deti jsme mely ten nazev radi;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 7. 2010 09:29

docela bych uvítala upřesnění receptu;-)děvčata se dohadují zda se "blbouni"plní zřejmě ovocem apod.Někdy stručný recept je prima,ale zase musí se brát ohled na ty,kteří nejsou tak zkušení.díky;-):-K

Dana61

21. 7. 2010 09:15

děvčata, já nechávám vykynout tedy mimo pekárnu (v nádobě může přetéct do pekárny)naplním a nechám nakynout a vařím. Myslím, že Janka46 to dělá stejně.Recept výborný:yes::yes:

Andula

21. 7. 2010 09:15

Proc se tomu rika "blbouny" ? Taky me zarazilo "i" na konci, nekde je to zase "y"... Nestouram ;-)jen by me to jako cizinka zajimalo :-)

blikni blikni

21. 7. 2010 07:15

Nadjo - já to chápu tak, že se jedná o naplnění těsta do pekárny ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2010 23:01

Jani, vůbec tě netrápí, že mám teď hlad?:-//....:-D:-)):-)):-)):yes::yes:

Nadja Nadja

20. 7. 2010 21:54

Omlouvám se-načetlo se 2x.

Nadja Nadja

20. 7. 2010 21:54

blikni - v postupu je uvedeno: Po naplneni testa nechame jeste 10 min. kynout.
Takže se plní - co kdo má rád.

isindy isindy

20. 7. 2010 21:46

blikni, já je miluji se studenými jahodami se smetanou, polité jen tak nahoře....nebo můžeš žahour (borůvková omáčka), vlastně cokoli ;-)

blikni blikni

20. 7. 2010 21:43

A to se ničím neplní a jí se to jen tak s tvarohem - jestli dobře vidím na obrázku?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: blbouni blbouni recept kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny ovocné knedlíky z pekárny blbouni recepty blbouni na páře recept na blbouny blbouni z domaci pekarny kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny blbouni v páře kynuté knedlíky z pekárny blbouny blbouni s jahodami ovocné knedlíky z domácí pekárny babiččiny blbouny kynuté knedlíky z domácí pekárny ovocné kynuté knedlíky z pekárny blboun kynutý knedlík z domácí pekárny

Suroviny: mouka hrubá, mouka hrubá, mléko, mléko, vejce, vejce, droždí, droždí, cukr, cukr, sůl, sůl, ovoce, ovoce

TopRecepty.cz

Blbouny z pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYo8