Rybíz á la brusinky
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový rybíz jako brusinky není nutné ani zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 011 kJ / 3 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Děláme už roky a rádi si je dáváme třeba ke kuřeti, či hlívě na paprice, svíčkové na smetaně a podobným omáčkám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2020 12:50
Katka K.:
Asi máte recht (vyjma tý želatíny
Mám odzkoušen tento https://www.toprecepty.cz/recept/39660-rybiz-jako-... a je prima
Asi máte recht (vyjma tý želatíny
Mám odzkoušen tento https://www.toprecepty.cz/recept/39660-rybiz-jako-... a je prima
27. 6. 2020 12:31
Na chuť skvělé, jen mi to přijde hodně tekuté - dělám někde chybu? A to jsem dokonce omylem dala i méně vody na to vaření... Nemá se přidat nějaká želatina...?
20. 8. 2016 19:49
tejaja: No, já nevím, ale 1,5 dcl a 650 gr cukru svěřit .......? Tam se vloudila asi nějaká chyba ☺
23. 7. 2016 05:38
Kája: Otáčanie horúcich fliaš s lekvárom treba robiť opatrne. Pomaly otáčať. Keď fľaša nie je uzavretá, lekvár začne tiecť už pri otočení o 90°.
22. 7. 2016 22:53
Je mi 70 let a tento recept používám velice dlouho. Je vždy spolehlivý. Ráda jsem si ho připomněla a dávám mu 10 bodíků. Po naplnění otáčím skleničky dnem vzhůru i při dělání marmelád. Jednou se mi to však nepovedlo. Zřejmě jsem použila dost staré víčko a ono po otočení sklenice víčko odskočilo, marmeláda dost vystříkla a od té doby mám mezi obočím flíček který v zimě více zčervená. Měla jsem štěstí že jsem měla brýle a to mi nejspíš zachránilo oči. Na brýle té vařicí marmelády stříklo dost. Píši Vám to jako varování, buďte opatrné.
8. 8. 2014 10:10
Dělám podle tohoto receptu už 3. rok a jsou vždy výborné + 5
8. 7. 2014 09:53
mam stejny recept a jsou vyborne....
8. 7. 2014 09:51
delam cela leta ten samy postup a jsou vyborne....
2. 7. 2012 22:52
Moc děkuji, stejný recept máme v kuchařce po babičce, ale nemohli jsme ho rozluštiť . Nejlepší je ke svíčkové
12. 7. 2011 17:15
Moc mě lákaly na Top uvedené recepty na rybíz jako brusinkyJe jich tady opravdu spoustu,člověk nechce nikoho urazit a ošidit o bodíkyale tento mě zlákal také proto,že nemám rumDělala jsem ze 3kg červeného rybízu,postup jsem dodržela,až na ten začátek s přelitím octové vodyPři plnění a sem tam olíznutí je konečný výsledek hóóódně jedlý,tak věřím,že"brusinky"trošku zrozsolovatí a+10bodík je předem dán oprávněně
8. 7. 2011 13:00
lenča:Nezavařuje,ale nezapomeň obrátit dnem vzhůru.
8. 7. 2011 12:58
Tak tohle jdu zkusit poprvé... jen bych měla ještě takovou hloupou otázku: To už se potom nezavažuje, že?
1. 4. 2011 09:03
stejný recept jako tady www.toprecepty.cz/recept/6670-brusinky-z-rybizu/
25. 7. 2010 10:58
Nevím kde jsem udělala chybu, ale nezhoustlo mi to. Je to takový kompot, což jsem nechtěla. Chuť jsem ještě nezkoušela.
23. 7. 2010 10:41
Děkuji moc za bodíky já teda osobně k omáčkám, ke kterým se hodí tady tohle, můžu jíst i obyčejný domácí meruňkový džem, každý na mě nejdříve hledí co to dělám, ale pak jim to většinou taky chutná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 8 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybíz ala brusinky rybíz jako brusinky rybíz a la brusinky rybíz jako brusinky recept zavařování brusinek brusinkový kompot z rybízu brusinky-zavařování rybíz ala brusinky recept recept rybiz ala brusinky brusinky zavařování rybízový kompot jako brusinky zavařování rybíz jako brusinky brusinky-kompot brusinky kompot brusinky recept zavařování rybízu recept na rybíz ala brusinky brusinky ke svíčkové zavařování rybízu jako brusinky brusinky z rybízu
Suroviny: rybíz červený, voda, ocet, voda, cukr krupice, koření hřebíček, skořice celá
Rybíz á la brusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00jN
21 názorů