Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

17. 9. 2012 17:29

lemarti: Lemi, jednoduše, nedávej ho tam, já ho tam taky nedávala a nevadilo

lemarti

17. 9. 2012 17:19

Yanullko pomoc,co mám dělat když nemám rum??

jarkave

16. 9. 2012 20:15

:yes::yes: supr recept :-K:-K +48

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 9. 2012 14:35

Já už pekla dnes podruhé z povidel buchty,ale mám jednu várku poněkud řídké ,tak jsem dala do kastrulku dvé flašky a chvíli povařila ,aby zhoustly !Voněl celý dum. Buchty naprosto :-K:-*:-)):-D:yes: Mňam! Nevím do kdy vydržím s povidlama,asi o Vánocích už nebudou!:-p Udělala jsem jenom z osmi kilo švestek!;-(

jirholu jirholu

15. 9. 2012 19:35

Úžasný recept s minimem práce a maximálním výsledkem :yes::yes::yes: Dělala jsem povidla ze švestek i z jablek :-) a obojí jsou vynikající :-p:-p:yes: Moc děkuji za recept ;-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 9. 2012 16:51

1974andrea:Já dělalla z jablíček,ale neměla jsem v jednom pekáči plno a trošku se chytly u kraje a u dna !Druhý pekáč ten plný bez problému! Možná to bylo i tou starou troubou,že pekla kde jak chtěla !:-D

bohdana

10. 9. 2012 20:35

:yes:Hotovo jsou vyborne,pekla jsem na peč.papiře:yes::yes::-K

1974andrea 1974andrea

8. 9. 2012 19:44

Tak všem moc děkuji;-), jste kámošky, dík:-K Nepodleju:-!:-D

yanull yanull

8. 9. 2012 19:12

1974andrea:Andrejko,jsi šikovnice, ale když se ptáš, tak nejprve bych vodu nedávala vůbec, ale kdyby se ti při dalším přidávání cukru zdálo, že se povidla připékají, tak tam trochu vody cvrkni, uvidíš sama, jak to vypadá, prostě podle potřeby, tady opravdu záleží, kolik ta jablíčka mají šťávy a také, jak se rozpékají:-p;-)No vidíš, děvčata mají vyzkoušeno, takže Andrejko, raději bez;-):-))

senky senky

8. 9. 2012 19:12

1974andrea: Andri, nepodlívej, vloni jsem je pekla a naprosto v pohodě;-):yes:

jajikpusik jajikpusik

8. 9. 2012 19:10

1974andrea: Ahoj, já jsem jablka nepodlila a dopadlo to úplně suprově!:-)):-p

spagetka spagetka

8. 9. 2012 19:09

1974andrea:Andrej, néé nepodlévej, neboj se

rebeka rebeka

8. 9. 2012 19:08

1974andrea: Andrej, já se obávám, že tu Janka není.. ale co si pamatuju, o podlévání jablek mi nic neříkala...

1974andrea 1974andrea

8. 9. 2012 19:02

Yanullko, chci se tě zeptat, zrovna krájím jablka na povidla, chci je dělat podle tohoto receptu, ale nevím, jestli by se to nemělo trochu podlít? Přece jenom jablka nemají tolik šťávy jako švestky. Co mi poradíš? Díky

pavlasan

6. 9. 2012 19:46

Je to BOMBA, díky :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :-p

1 12 13 14 15 16 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA