Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

17. 8. 2012 13:51

yanull:díky Jani, to možná zkusím také. Ale ty povidla Jani ty jsou. Moje segra je dělá už snad celý týden ona ráda peče a taky je z nich nadšená:-p:-O:-O.

yanull yanull

17. 8. 2012 13:35

jarka skrobakova: Jaru, recept nehledej, on už tu byl tento a tak jsem ten svůj smazala, ale to mi došlo až dnes;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/7709-svestky-ve-vl...
Já jsem je ještě vylepšila lžící rumu nakonec a zavařovali jsme je 20 min. při 80 stupních nebo 5 minut při 100 stupních,což úplně stačilo, víčka jsme otírali vatou namočenou v alpě a nekazily se žádné. Je do nich možno přidat i kousek celé skořice a hřebíček, pokud je chcete mít aromatické ;-):-p

jarka skrobakova

17. 8. 2012 13:08

yanull:Yanull ta fotka tam je . Je poslední, dávala jsem to tam včera. A dívala jsem se teď a je tam:-)) A kde je ten recept na ty švestky to mně taky zajímá. Jdu se podívat:-K

yanull yanull

17. 8. 2012 13:03

jarka skrobakova:Jaruško:-K, i Tobě díky za chválu na povidla, Tvé foto jsem tu ovšem neobjevila :-(, i ty stávající fotky sem dala Janka Remková, protože jsem je tenkráte neměla vyfocená a ona byla pohotová, což jsem ocenila ;-)
Ještě mám ve svých receptech návod na výborné a jednoduché zavařování švestek, tak kdo chcete, jukněte ;-):-p

yanull yanull

17. 8. 2012 12:59

rihana:Ne, ne, peče se to odkryté, pod poklicí by vznikala pára a bylo by to zbytečně řídké :-p:-K

yanull yanull

17. 8. 2012 12:57

senky:Jani:-K, mám radost, že ses k povidlům vrátila, to je pro ně ta nejlepší reklama a i já mám křečkování ráda, když se pak zima zeptá, vidí, že hospodyňky nelenily a komu se nelení, tomu se zelení nebo se povidla hromadí ve spíži ;-):-p:-):-K:yes:

rihana

17. 8. 2012 11:39

Jen jeden dotaz. Ten pekáč musím přikrýt poklicí?:-p

senky senky

16. 8. 2012 20:18

Yanulko - Janulko:-K i já dneska pekla povidélka:-D:-D ze dvou dávek, ale asi ještě přidělám:-8;-) a jako vloni, zase skvělé:yes::yes: Jablíčková letos nebudu...1.nejsou jablka ...2. mám ještě od loňska (jsem křeček) :-):-) Takže zase přesně po roce díky:-K bodík jsem dala dáááávno a je mi líto, že nemůžu letos přidat další:-K:-K a až se dobije foťák, přidám ještě foto;-)

jarka skrobakova

16. 8. 2012 20:03

Yanul, pekla jsem Tvá povidla, a musím říct, že je to úžasná pochoutka, voňavá prostě úžasná. Dělala jsem ze dvou dávek a musím říct, že tento recept budu dělat každý rok. Posílám velikánský bod:-!:-!:yes::yes: a velikánský dík za perfektní recept. :yes::yes::-)):-)):-)):-)):-K:-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-pfoto smaž pokud bude vadit;-)

yanull yanull

10. 8. 2012 11:02

maja f:Děvčata, skvěle se tu bavím nad vašimi komentíky, jste šikulinky a povidel napečte ze švestek i jablíček, bude vás chválit i mužíček :-p:-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 8. 2012 16:52

maja f: To je jisté,skleničku si odlož ,je bez chuti !:-D

maja f maja f

9. 8. 2012 09:53

Veronika.Hrozna
To s tema buchtama zni skvele :-)
Ja jsem je bohuzel delala z kupovanych, k cerstvym ze zahradky nemam pristup :- Kupovala jsem v Tescu za 18 nebo 19kc. V Albertu ted maji akci za 13 nebo 14kc, tak uvazuju... :-) Bo jestli budou tak dobre jak za tepla, jdu do toho zas :-) Bojim se otevrit sklenicku, mozna bych ji pak celou sezrala :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 8. 2012 21:34

maja f:Já chutnala ihned,ty moje asi odleží v bříšku.Už se těším na buchty! Jsou řidší ,ale mně to vyhovuje,nemám ráda takové co jsou jako beton.
Promíchám je s troškou vanilkového hustého pudinku a šup s nima do buchet! To abych šetŕila,tolik švestek totiž nemám, a z kupovaných nechci dělat povidla,kdoví, jaká je na tom chemie. :-p:-D :-p:-p

maja f maja f

8. 8. 2012 21:21

Zaokrouhleno na hezkych 40 bodicku :-)
Dneska jsem delala a jsou moc dobre :-) Asi nevydrzim a vykaslu se na poradne odlezeni a za par dnu zkusim :-)
Dekuju za jednoduchy receptik :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 8. 2012 13:59

yanull: Já to zkusim i z :-Djablek,kdybych si to přečetla ráno /já debil/ tak bych nevyhodila tři kila padaných jablíček po včerejší vichřici!:-O:-((

1 14 15 16 17 18 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA