Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2010 12:11
Tak jsem upeklaly povidla a jsou výborná, nemají chut těch kupovaných (vinu dávám konzervatntů, éčkám a chemi). Dneska z nich pečem buchty tak se těším
6. 9. 2010 15:15
Tak uz to mam v suchu, teda ve spizi Jen nevim kde soudruzi z NDR udelali chybu Sice je to vyborne, ale ma chut svestkove marmelady, nikoli chut pravych povidel. Nevim jestli je to tim, ze jsem nemela dost zrale svestky. Priprava byla rychla i jednoducha, urcite to radi snime, ale svestkova povidla budu delat znovu a varit a michat...
4. 9. 2010 17:57
Tak jsem to dnes vyzkoušela a mohu potvrdit,že jsou povidla moc dobrá.Recept je jednoduchý a když jsem to zvládla já,bez nijakých předchozích zkušeností ze zavařováním tak asi každý.Doporučuji všem.Nevíte někdo zda ten samý postup můžu aplikovat i na jablečná povidla ?
4. 9. 2010 14:35
31. 8. 2010 17:39
lk, bez octu jsem nezkoušela, určitě tam svůj význam mají, ale můžeš být první, vyzkoušet a pak napiš, jak to dopadlo
31. 8. 2010 14:35
musí se tam dávat ten ocet ?? já ho nemám rád a nepoužívám ho na nic, leda na mytí oken
29. 8. 2010 19:56
Yanullko, už jsem dělala podruhé. Ty z obchodu už nechci
17. 8. 2010 15:01
Boženičko, nic se neděje, já jsem jen měla obavu, zda jsem Ti neporadila špatně, protože jsem ho ze zamražených švestek nikdy nedělala, jen jsem si říkala, že by to nemělo vadit. Nyní díky Tobě vím, že to jde a jsem za to ráda. Ať povidla chutnají a voda vás netrápí.
17. 8. 2010 14:02
Dobrý den, omlouvám se, že se ozývám dlouho, ale voda nás zaměstnává. Povidla se povedla a jsou moc dobrá. Fotku nepřidám,protože foťák si vzala dcera, když se stěhovala a jiný jsme nekupovali. Moc děkuji a ještě jednou se omlouvám. B.Č.
17. 8. 2010 10:45
yanull, třeba se ještě ozve
17. 8. 2010 10:42
Jani, škoda, že je Boženička neregistrovaná, tak se jí ani nemohu zeptat, jak povidla dopadla. O svoji zkušenost se s námi bohužel nepodělila.
16. 8. 2010 10:59
yanull díky za odpověď Boženičce, protože já bych to stejně nevěděla, nebo bych si tím nebyla jistá a koneckonců, je to tvůj recept
2. 8. 2010 11:59
Děkuji, zítra je vyzkouším a dám vědět. B.Č.
2. 8. 2010 11:21
Boženičko, dovolím si odpovědět i já. Povidla by z mražených švestek určitě udělat šla, jen bych je tam nechala o trochu déle "péci",aby se odpařila, protože budou mít v sobě více vody, ale vůbec bych se toho nebála.
2. 8. 2010 11:08
Paní Remková,
v loňském roce jsem si do mrazáku uložila více švestek než jsem stačila upotřebit. Chtěla jsem se Vás zeptat zda by pečená povidla šla udělat z těchto zmrzlých loňských švestek. Pomalu budou dozrávat nové a mě je líto je vzít a vyhodit. Prosím poradíte? Děkuji Božena Č.
v loňském roce jsem si do mrazáku uložila více švestek než jsem stačila upotřebit. Chtěla jsem se Vás zeptat zda by pečená povidla šla udělat z těchto zmrzlých loňských švestek. Pomalu budou dozrávat nové a mě je líto je vzít a vyhodit. Prosím poradíte? Děkuji Božena Č.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 9 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 10 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 19 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 3 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 9 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 9 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 12 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 12 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů