Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kulajda

Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

3. 8. 2010 15:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 145 kJ / 991 kcal
Bílkoviny42,11 g
Tuky43,58 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy103,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Luckys

13. 1. 2017 17:59

super recept :-)

Barbora

8. 12. 2016 21:02

Slavomír Vácha: A čím bychom měli zahušťovat?

Slavomír Vácha

3. 12. 2016 14:28

Jak může kuchař zahušťovat kulajdu moukou ve vodě???Vlastně jakoukoliv omáčku nebo polévku !!!!:-//

Jan Ratibor

30. 11. 2016 21:12

Základní a stále se opakující chyba - do jihočeské kulajdy z hub POUZE a jenom LIŠKY. Ty dávají polévce onu neopakovatelnou chuť - jihočeskou.

savlinka savlinka

6. 10. 2016 21:13

Tak dnes jsem jí opět vařila:yes:

pazderka83

23. 11. 2014 16:16

Moje prvni kulajda a chutnala uplne jako od maminky :yes:Akorad jsem vynechala kopr, ackoli ho miluju, tak u nas se nikdy do kulajdy nedaval. ;-)

kossek

15. 11. 2014 14:08

Jo super recept misto hub jsem použil plechovku zampionu a nema chybu

savlinka savlinka

31. 8. 2014 19:51

jarda Kadic:cháááá:-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes:

jarda Kadic jarda Kadic

31. 8. 2014 19:38

Jestlipak jsi ji redokovala,aby sa vešla do vaničke:-?:-)) + bodík

savlinka savlinka

31. 8. 2014 19:06

Tak dnes opět tato výborná kulajda;-)převážně jen z lišek;-)

Pavlina Jozef

12. 8. 2014 10:32

Z lišek se dělá držková polévka.Lišky jsou stravytelné několikrát je to tuhá houba téměř nerozvařitelná ,ale chutná...:-D

savlinka savlinka

1. 7. 2014 08:51

iris:děkuji;-)

iris

30. 6. 2014 21:29

dnes jsem ji uvařila,super.:yes::-p

Maryla337 Maryla337

15. 5. 2014 09:33

udělám :-K

Janca

22. 11. 2013 10:20

Tato polévka nemá chybu,dělám ji často a davam bodik:yes::-K:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda

Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Jihočeská kulajda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RP8