Telecí krk „Jalapeňo“
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 001 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,61 g |
Tuky | 35,67 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 872 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 15,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Paprička jalapeño [chalapeňo] je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2 500 až 6 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2010 05:32
Krásný receptnádherné fotky,jako vždy
Tak to máte v Brně výhodu,že prodají meloun i na půlManžel nerad já ano a celý je moc
Recept si ukládám a vyzkouším
Tak to máte v Brně výhodu,že prodají meloun i na půlManžel nerad já ano a celý je moc
Recept si ukládám a vyzkouším
5. 7. 2010 16:06
To byla půlka originál maďarské kapie tedy 3 x větší než u nás. Melouny tady kupujeme po půlkách jelikož celej by jednak nebylo pro jeho velikost kam dát a ta půlka je i tak těžká jako vyvrhnutá kráva.
5. 7. 2010 10:06
5. 7. 2010 09:44
Prekrásne fotky,ako vždy a ostré mám moc rada,ale na 1kg mäsa mi pripadá len pol kapie trochu málo,dala by som kľudne celú
5. 7. 2010 06:49
Super! S paprikou, ikdyž ne Jalapeňo, jsem dělala telecí minulý týden Ale s tou chilli papričkou to musí být pikantní+2
4. 7. 2010 20:43
4. 7. 2010 20:34
a preco zrazu krk....a preco nie krcisko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 11 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 47 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pečená jablka jako vzpomínka na zimní chvíle u babičky. Takto si je hravě připravíte i doma
Další recepty
Tématické fráze: telecí krk recept telecí krk telecí krk recepty recepty telecí krk recept na telecí krk "@jalap.com" loc:cz telecí pupek recept chalapeno recepty na telecí krk recept telecí krk teleci rolada z krku telecí krk bez kosti pokrmy z telecího krku telecí paprička telecí maso krk telecí pupek teleci krk rolovaný recept telecí maso krk recepty naložit pikantní telecí roládu z na krku telecí krk maso recepty
Suroviny: krk telecí, cibule, paprička jalapeňos, kapie, olej, sůl, pepř, jíška světlá instantní
Telecí krk „Jalapeňo“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E07K
7 názorů