Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí trochu jinak

Zelí je jednou z tradičních příloh naší kuchyně. Někdo radši bílé a jiný zase červené. Připravte si s námi červené zelí, které vaříme na zkaramelizované cibuli zalité sklenkou dobrého vína. Je jen na vás, zda jej necháte sladší nebo kyselejší.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

5. 7. 2010 21:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 895 kJ / 453 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky1,17 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy64,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Byť se to může někomu zdát trochu ujeté, tak než mě ukamenujete, nejdřív vyzkoušejte. Zatím to mělo všude úspěch. Tak nevím jak tady. Lze tak připravit i bílé zelí, ale v tom případě doporučuji použít bílé víno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

18. 3. 2024 22:04

Zelí jsem zahustila strouhaným bramborem a podávala s lokšemi a kachním prsem. Přidala jsem foto.:-)

Eja57 Eja57

25. 11. 2017 12:41

casino: no a co hrst sušených brusinek nebo ještě lépe lžícu brusinkového kompotu/sterilovaných brusinek

spagetka spagetka

24. 11. 2013 12:44

casino: já bych byla pro zlatou střední cestu a dala víno ne za 20,- ani za 150,-, ale tak v rozmezí 50 - 60,-. ;-);-)

casino

24. 11. 2013 12:38

spagetka:
Vím, bude to znít kacířsky, ale kdysi jsem udělal pokus:
Paralelně jsem uvařil cosi na krabicáku za dvacku a totéž na víně asi za 150,- Zatímco rozdíl v barvě byl znatelný (kartonové jídlo bylo jako když se smíchají různobarevné plastelíny), tak chuť hoho "skleněného" jídla byla jen nepatrně lepší, ale rozhodně to neodpovídalo násobně dražšímu vínisku:-//:-D

...a tady u tohoto zeliska bych se nebál přihodit hrst sultánek:yes:

Dajda Dajda

24. 11. 2013 10:36

To není vůbec ujeté. Červené víno dávám do červeného zelí na vylepšení chuti vždycky a jíšku na zahuštění dělám z tuku a v něm rozpuštěného cukru. Ráda používám červené sterilované zelí v pytlíku značky Efko, pokud to můžu napsat. :yes:

alena.kyp alena.kyp

16. 3. 2011 20:42

Na červené kysané zelí jsem se ptala u receptu červené zelí ke kachničce,někdy začátkem února, až teď jsem ho objevila jako náhodný recept. Brzy vyzkouším, kachničku mám v mražáku.

Ivana Ch

6. 7. 2010 05:45

:-p:-p:-p:-)):-K

olca spickova olca spickova

5. 7. 2010 21:37

To zelí vypadá luxusně,jsi šikula!:-pA kde je zbytek oběda?:-)) Tvůj komentář mě vždycky opravdu moc pobaví!Letí bodík!:yes::yes::-D

spagetka spagetka

5. 7. 2010 21:35

Já tě neukamenuju, protože to znám a dělávám. To víno bych volila dnes kvalitnější, dřív jsem použila občas krabici, ale už jsem od té hrůzy, jak správně píšeš, upustila.;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cervene zeli ke kachne červené zelí červené zelí recept příprava červeného zelí červené kysané zelí ke kachně sterilované červené zelí ke kachně červené zelí recepty kysane cervene zeli kysané červené zelí recept recept na červené zelí červené zelí s karamelem sterilované červené zelí recept recept na kysané červené zelí kysané červené zelí recepty červené zelí ke kachně recept červené zelí na karamelu jak připravit červené zelí červene zeli připrava recept na červené zelí ke kachně kysané červené zelí ke kachně

Suroviny: zelí kysané červené, cibule, cukr krupice, víno červené, olej

TopRecepty.cz

Červené zelí trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M75