Čalamáda s fazolemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 547 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,00 g |
Tuky | 58,20 g |
Vláknina | 136,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,12 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 486,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se někdo z vás rozhodne dělat tuhle čalamádu, pak je lepší si ji připravit třeba z dvojité nebo trojité dávky. Z jedné dávky je asi 7 menších skleniček.
Upravila jsem množství octa z 1,5 dl na 0,5 dl. Někomu se čalamáda zdála být příliš kysela, jinému nikoliv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2021 08:34
Elivet: děkuji, že jste vyzkoušela a že jste vyvrátila tvrzení Dagmarak.
24. 9. 2021 21:50
Děkuji za recept, je to výborné !!! Deko i ocet jsem přidávala na základě komentáře Dagmarak opatrně, ale uvedené množství v receptu sedí přesně, jak se přidá cukr, je to chuťově vyrovnané
24. 8. 2020 15:56
Dnes jsem recept vyzkoušela. Dodržela jsem přesně dávkování i postup, ale za mě bohužel velké zklamání. Fazole v papiňáku po 40 minutách na kaši, ocet udělal pokrm ještě kyselejší, než byl a deko to totálně zazdilo - brutálně slané. Takže vše letělo na kompost...zase na nějaký čas mám po chuti zkoušet něco nového.
14. 8. 2013 13:33
Tak to vypadá luxusně! Hmmm, ukládám, vyzkouším :)
20. 8. 2012 13:12
horalkovazdenka@seznam.cz: dát jen holé fazole, vodu nepoužíváme
19. 8. 2012 22:13
Dobrý den, chci se zeptat, zda voda z fazolí se má vycedit a do zeleniny dát jen holé fazole nebo i s vodou, ve které se vařila. Děkuji.
16. 1. 2012 14:12
cathleen:děkuji moc Ivčo, že jsi vyzkoušela, ještě víc mě těší, že recept nezklamal a že chutnalo.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
16. 1. 2012 11:19
Ivčo, zavařovala jsem v léte, včera jsme sklínku otevřeli k večeři - je to výborné (Nemám tak hezky barevné, jako ty, pěstujeme poměrně hodně žlutých rajčat.)
20. 8. 2011 19:25
Tohle množství octa považuju za úplně normální
20. 8. 2011 19:16
helena:jak pro koho, pro nás ne
20. 8. 2011 18:54
Není 1 1/2 dl octa moc?!
20. 9. 2010 07:46
Rebi-Nadi, voda se tam nedává, protože zelenina pustí hodně vody, někdy až moc, takže celou tu směs vaříme i déle, aby se odpařila, s cuketou nemám zkušenost, že bych ji tam přidala, snad ji tam přidat až ke konci vaření, aby se nerozvařila, jinak směs je pikantní, takže cuketa by do sebe tu chuť taky natáhla.
20. 9. 2010 07:07
tyhle bašty mám moc ráda, reept si ukládám, děkuju+
19. 9. 2010 22:00
ja to poznam a mozem len odporucit...je to vynikajuce...ja som to jedla ako samostatne jedlo s chlebom....musim sa znovu k tomuto jedlu vratit....ivulinka +....fazulove leco nema chybu....
19. 9. 2010 19:30
Ivi,a voda se nedávánebo v čem vařím tu zeleninudíky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: fazolová čalamáda calamada s fazolemi čalamáda zavarene fazole čalamáda recept čalamáda bez vaření čalamada s cuketou dýňová čalamáda zavařené fazole s paprikou fazulová čalamáda čalamada z rajčat a fazolí recept na čalamádu recept čalamáda čalamáda s fazolema zavařena čalamada fazolová čalamáda recept čalamáda z paprik recept zeleninová čalamada s cuketou zavarena fazolova smes seznam čalamád
Suroviny: fazole bílé, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, ocet, olej, deko, cukr krystal
Čalamáda s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7wJ
19 názorů