Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha
Jednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd, a to Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí skvělé sladké jídlo po kterém se jen zapráší i úplní začátečníci.
Suroviny pro 7 kusů
7 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 7 431 kJ / 1 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,55 g |
Tuky | 55,98 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,42 g |
Sacharidy | 262,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Prostřeno bez servítků
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2015 06:04
Už si nepamatuju, jak jsem to rozpočítávala, dělala jsem je jenom jednou a to před 5 lety. Ale jestli je tady napsané toto množství a vyšlo mi to, tak to asi bude správně...
22. 8. 2015 11:57
zajímalo by mne, jak jste rozpočetla tuto zmenšenou dávku?
V knize je 500g toust. chleba, 300g mouky, 1kg měk. tvarohu, 200g másla, 200g krupice, 4 žloutky.
Ať dělím jak dělím a počítám, tak mi žádný dělitel ani násobek nesedí...upravila jste to dle své potřeby, nebo jak jste na to přišla?
Nyní jsem zadělala 1/4 dávku dle originálního receptu a pravda, vyšlo z toho takové řidší těsto, které nyní odpočívá v lednici, tak uvidíme co se z toho uvaří.
V knize je 500g toust. chleba, 300g mouky, 1kg měk. tvarohu, 200g másla, 200g krupice, 4 žloutky.
Ať dělím jak dělím a počítám, tak mi žádný dělitel ani násobek nesedí...upravila jste to dle své potřeby, nebo jak jste na to přišla?
Nyní jsem zadělala 1/4 dávku dle originálního receptu a pravda, vyšlo z toho takové řidší těsto, které nyní odpočívá v lednici, tak uvidíme co se z toho uvaří.
8. 7. 2015 19:27
Vynikající , nadýchané a vláčné knedlíky. Polévám je rozmixovanými jahodami a kopečkem zakysané smetany. Zatím nejlepší recept , co se ovocných knedlíků týká.
19. 6. 2015 12:35
dneska jsem je dělala a jsou fakt luxusní. K dotazům výše. Toustový chléb jsem dala měkký a v robotu namlela/rozsekala. Z tvrdého bych asi nedělala a rozhodně bych ani nepoužívala strouhanku. Ten tousťák tomu dá takovou lehkost. Dělala jsem z čerstvých jahod. Vařila ve vroucí vodě a fakt tak max. 8 minut. Na horu jsem ještě polila horkými jahodami povařenými s cukrem, dala rozpuštěné máslo a šlehačku. Manžel se olizoval až za ušima ...
30. 5. 2014 14:45
A co takhle dát jen strouhanku? Je to jedno a to samé s tous.chlebem.
Také na posyp je dobrý měkký tvaroh (vanička)
Také na posyp je dobrý měkký tvaroh (vanička)
5. 1. 2013 18:45
Hm, mě se to nepodařilo uvařit, vařil jsem to 18 minut a zdálo se mi to pořád syrové. Jinak měkký tvaroh se smetanou výborný.
1. 6. 2012 09:54
Díky Tome
31. 5. 2012 13:10
A ještě něco - jako "polevu" vždycky dávám - měkký tvaroh, cukr, smetanu a máslo, to je teprve žrádlo
31. 5. 2012 13:08
Nejsem registrován, tak nemůžu hodnotit, ale přesto se vyjádřím.
Tyhle knedlíky jsou 100% luxusní, dělal jsem je podle originálního receptu v jeho knize a fakt super. Jen je dobře, že zde autorka udělala 4x menší dávku. 7ks to nebude, bude to víc, ale když jsem dělal podle originálu, mrazili jsme na 2 večeře.
Jinak CHLEBA - toustový, okrájený, čerstvý a nastrouhat.
Tyhle knedlíky jsou 100% luxusní, dělal jsem je podle originálního receptu v jeho knize a fakt super. Jen je dobře, že zde autorka udělala 4x menší dávku. 7ks to nebude, bude to víc, ale když jsem dělal podle originálu, mrazili jsme na 2 večeře.
Jinak CHLEBA - toustový, okrájený, čerstvý a nastrouhat.
6. 5. 2012 10:11
Trochu mě zaskočilo že tam má být chleba ale jinak to bude určitě moc dobré
22. 9. 2010 08:27
Chleba se strouhal špatně, ale stálo to za to
20. 9. 2010 22:19
Neumím si představit, jak srouhat chleba, pokud není uvedeno, že má být tvrdý. Jinak se mi recept líbí, je fakt zajímavý
20. 9. 2010 19:56
zrovna jsem o nich teď četla ve Zdeňkově knize a hned mne zaujaly +4
20. 9. 2010 18:59
ked ja zase nerozumiem...to makky ten chlieb???
20. 9. 2010 18:47
vypadá to zajímavětousťák do těsta by mě dát nenadadloale už podle fotky to musí být mňamka
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 51 minutami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 12 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 12 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 13 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 13 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 13 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 14 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Stane se vítěz Peče celá země Vojta novým Maršálkem? Nabízí se to, ale možná se dočkáme šoku
Časté chyby při výrobě a pečení jidášů: Které to jsou a jak se jich vyvarovat
Jak uvařit nejlepší kynuté knedlíky. Výborné jsou z čerstvého ovoce, bohatě posypané tvarohem
Další recepty
Tématické fráze: kuře s nádivkou od polreicha recepty zdeňka pohlreicha tvarohové knedlíky pohlreich karlovarsky knedlik pohlreicha karlovarský knedlík recept pohlreich karlovarský knedlík pohlreich ovocne knedliky z toustoveho chleba karlovarské knedlíky podle polreicha vaříme s pohlreichem recepty vaříme s pohlreichem ovocne knedliky pohlreich tvarohové knedlíky z toustového chleba zdeňka pohlreichová jahodové knedlíky z toustového chleba bramborový koláč podle pohlreicha zdeňka pohlreichova recepty vaříme s polreichem karlovarský knedlík od pohlreicha knedlíky z toustového chleba bramborové knedlíky pohlreich
Suroviny: chléb toustový tmavý, mouka hrubá, tvaroh měkký, máslo, cukr krupice, sůl, žloutek, švestky, tvaroh na strouhání, cukr moučkový, máslo
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p29V
17 názorů