Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Josef

13. 1. 2012 18:35

Když chci segedín rychle tak uvařím zelí a jakmile je měkké,dám tam 2 konzervy Madarského guláše.

evet1

10. 11. 2011 09:23

jdu na to poprvé a bojím se, no snad to dopadne :-S

ne.ver

27. 7. 2011 20:27

Dnes jsem dělala segedín podle tohoto receptu a bylo to moc dobré. Akorát jsem zelí nevařila zvlášť, ale dohromady s masem. Díky za inspiraci.:yes:

Jiří Bureš

22. 7. 2011 20:56

Doma děláváme segedíňák podle návodu babičky z hovězího masa, bez smetany a s bramborem: http://recepty.jiribures.cz/masa/segedinsky-gulas/.

Jana M.

2. 7. 2011 12:57

Tak já dnes také uvařila segedín,moje babi ho dělávala taky z bůčku,ale jako malé mi to tak nechutnalo,tak dělám z plecka..dávám bobkový list,nové koření,sůl,pepř,papriku červenou a drcený kmín.Zelí dávám po orestovaném mase také hned do tlakáče a vařím společně tak 20-30 min.pak rozkvrdlám mouku ve vodě a ve smetaně a zahustím.Nakonec pro chuť přidám kečup a je to mňamka-všem chutná.....:-)

Pan Pekáč

20. 5. 2011 16:21

Žlutej segedín, :-)) to máte na kari, ne? Hahaha

zrrt

19. 3. 2011 13:57

nevim

Petra

26. 2. 2011 22:13

+ česnek!!! bez česneku to totiž vůbec není ono.... ! :)

Hedwika

22. 12. 2010 00:01

Mám mlsnou dceru, nemá ráda vepřové, proto všechno nahrazuji drůbežím. Použila jsem krůtí prso a dala víc kmínu místo pepře a byla to mňamka. Díky za inspiraci.

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 12. 2010 18:22

Dnes jsem vařila,jen jsem také na záklechtku místo vody použila smetanu;-)Jako příloha byl knedlík z mikrovlnkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/5262-knedlik-rychl...a moc nám chutnalo:-pPřidávám fotku a +16 bodík:yes:

Jitka a Vlastik

5. 10. 2010 11:27

Pro aaa. No, jak bych to asi napsal. Asi tak pro rotu. :-) Je toho plny hrnec, ale pocet porci po me nechtejte, kazdy si naklada na talir jinak.

aaa

4. 10. 2010 21:59

ten guláš vypadá opravdu dobře můžu se zeptat kolik porcí z receptu udělám??

LenkaB

25. 9. 2010 12:24

moc dobré, dělám guláš podle tohoto receptu už poněkolikáté a tentokrát jsem si vysloužila i pochvalu tchýně :-D a to je asi už co říct, ráda uděluji plusový bodík :yes:

libuse

14. 1. 2010 11:05

tento recept je bajecny.vsem moc chutnal,priteli i detem.dekuji.

Jozef

23. 11. 2009 00:12

Szegedínsky guláš s 15(!) knedlíkami (martin neregistrovaný) je síce trochu príliš, ale to znamená, že guláš musí byť vynikajúci.
Žiaľ sa mýli (martin), ak sa domnieva, že sa jedná o pôvodný český recept.
Jeho pôvod je podľa všetkého v Maďarsku, alebo kombináciou Maďarského gulášu a kyslej kapusty, ktorú Maďari údajne spoznali až pri okupácii Slovenska za Rakúsko-Uhorska. Sú to ale všetko len dohady. Je isté, že guláš ako jedlo nebol známy v Čechách, že sa tam dostal až počas Rakúsko-Uhorska, keď začal byť populárny vo Viedni a odtiaľ sa potom rozšíril aj do Čiech. Čo je ale temer isté, že v Čechách sa k nemu pridal knedlík a dnes sa Szegedínsky guláš zrejme vďaka tomu najčastejšie podáva s knedlíkom.

1 5 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ