Segedínský guláš
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 505 kJ / 1 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,89 g |
Tuky | 34,16 g |
Vláknina | 26,74 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 65,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s knedlíkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2012 18:35
10. 11. 2011 09:23
27. 7. 2011 20:27
22. 7. 2011 20:56
2. 7. 2011 12:57
20. 5. 2011 16:21
19. 3. 2011 13:57
26. 2. 2011 22:13
22. 12. 2010 00:01
21. 12. 2010 18:22
5. 10. 2010 11:27
4. 10. 2010 21:59
25. 9. 2010 12:24
14. 1. 2010 11:05
23. 11. 2009 00:12
Žiaľ sa mýli (martin), ak sa domnieva, že sa jedná o pôvodný český recept.
Jeho pôvod je podľa všetkého v Maďarsku, alebo kombináciou Maďarského gulášu a kyslej kapusty, ktorú Maďari údajne spoznali až pri okupácii Slovenska za Rakúsko-Uhorska. Sú to ale všetko len dohady. Je isté, že guláš ako jedlo nebol známy v Čechách, že sa tam dostal až počas Rakúsko-Uhorska, keď začal byť populárny vo Viedni a odtiaľ sa potom rozšíril aj do Čiech. Čo je ale temer isté, že v Čechách sa k nemu pridal knedlík a dnes sa Szegedínsky guláš zrejme vďaka tomu najčastejšie podáva s knedlíkom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 18 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 21 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 47 sekundami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 27 minutami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 28 minutami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 1 hodinou
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 15 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš
Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLJ
142 názorů