Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel z mikrovnky

Příprava karamelu není náročná na suroviny, o to více péče vyžaduje samotná příprava. Důležitá je neustálá kontrola. Přeměna cukru na karamel je velmi rychlá, proto je nutné celý proces sledovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

28. 9. 2010 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 092 kJ / 261 kcal
Bílkoviny0,06 g
Tuky6,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nenahrazujte bílý cukr třtinovým, medem nebo jakýmkoliv sirupem. Nefungovalo by to. Nenechávejte cukr zhnědnout moc. Chutnal by pak spáleně. Správná barva je zlatavě medová.

Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.

Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

katy.f

25. 4. 2018 15:09

Bezvadný, ale lepší než talíř je hrnek, protože má rovné dno a karamel se začne tvořit rovnoměrně. Na 800W jsem to dělala 2:15 a pak do toho hodila kostku citronu (jak jsou takové ty sáčky na výrobu ledu), vznikla hmota o hustotě medu, kterou jsem následně ozdobila pudinkové poháry, teď už jen čekám co na to zbytek rodiny:-D:-D

Filip

30. 11. 2014 16:38

Dnes jsem to také zkoušel, nikoliv přesně podle ingrediencí. Trochu cukru, trochu vody a citrusové šťávy a povedlo se to. Po třech minutách jsem to promíchal, bylo to žluté, tak jsem to tam dal ještě na necelou minutu. Pozor, talíř je horký:-!

casino

8. 11. 2013 01:58

Myslím, že to není úplně pitomý recept...:-))
Právě jsem to zkusil...
Podařilo se...
No, skoro se podařilo...
Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát:-))
Takže: HLÍDAT!

josef

24. 3. 2012 22:40

Veronika:Jen aby to nebyl talíř z NDR.....plastový. Jsi husa

Lusy

12. 12. 2011 09:52

Marie:
Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!

Marie

2. 10. 2011 16:01

No tak já jsem upřímně zklamaná...karamel jsem vyzkoušela - talíř nepraskl a karamel se udělal, ale chuťově je vyloženě hnusný a i po přidání másla a citr. šťávy je po ztuhnutí tvrdý jako kámen. Jediné co opravdu kladně hodnotím je ten tip na umytí talíře. Už jsem se s ním loučila, ale studená voda opravdu perfektně zabrala. Teď mě mrzí, že mám tři ze šesti pudinků zkažených hnusným \"karamelem\" a nebudou se dát jíst - leda pokud člověk umí kousat kamení....;-(

Veronika

12. 4. 2011 14:02

Karamel z mikrovlnky jsem zkoušela, mohla jsem vlnit i 10 minut, ale karamel se stejně neudělal!!:-//:no:Navíc talíř, který byl přímo do mikrovlnky se mi celý roztekl..;-(

rebeka rebeka

5. 4. 2011 18:02

Aneta:jooo:-O:-?:-?:-? a proč:-?:-? něco se nepovedlo:-?:-?

Aneta

5. 4. 2011 17:59

To je zvěrstvo... Jedním slovem zvěrstvo...

spagetka spagetka

15. 2. 2011 10:55

Heli, tak jsem udělala tvůj karamel v MT - spíš z nedostatku času než, že bych se bála. Super nápad :yes::yes::yes: a šup s ním do rajský :-p:-p:-p
Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 1. 2011 19:36

:-OTak tahle príma vychytávka mi také nějak unikla:-*+22:yes:

Hella Hella

23. 1. 2011 19:34

Nenapadlo mě psát do receptu, že do mikrovnky je potřeba použít talíř, který mikrovnku snáší.

enda

23. 1. 2011 17:46

:no:;-(:-(

eva

28. 11. 2010 18:56

mě ten talíř praskl po 2 minutách :-(;-(

petrzelka

2. 10. 2010 19:25

Tak tento recept mi nějak unikl.Určitě vyzkouším co nejdříve:yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept

Suroviny: cukr krystal, máslo, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Karamel z mikrovnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO6E