Karamel z mikrovnky
Příprava karamelu není náročná na suroviny, o to více péče vyžaduje samotná příprava. Důležitá je neustálá kontrola. Přeměna cukru na karamel je velmi rychlá, proto je nutné celý proces sledovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 6,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nenahrazujte bílý cukr třtinovým, medem nebo jakýmkoliv sirupem. Nefungovalo by to. Nenechávejte cukr zhnědnout moc. Chutnal by pak spáleně. Správná barva je zlatavě medová.
Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.
Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2018 15:09
Bezvadný, ale lepší než talíř je hrnek, protože má rovné dno a karamel se začne tvořit rovnoměrně. Na 800W jsem to dělala 2:15 a pak do toho hodila kostku citronu (jak jsou takové ty sáčky na výrobu ledu), vznikla hmota o hustotě medu, kterou jsem následně ozdobila pudinkové poháry, teď už jen čekám co na to zbytek rodiny
30. 11. 2014 16:38
Dnes jsem to také zkoušel, nikoliv přesně podle ingrediencí. Trochu cukru, trochu vody a citrusové šťávy a povedlo se to. Po třech minutách jsem to promíchal, bylo to žluté, tak jsem to tam dal ještě na necelou minutu. Pozor, talíř je horký
8. 11. 2013 01:58
Myslím, že to není úplně pitomý recept...
Právě jsem to zkusil...
Podařilo se...
No, skoro se podařilo...
Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát
Takže: HLÍDAT!
Právě jsem to zkusil...
Podařilo se...
No, skoro se podařilo...
Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát
Takže: HLÍDAT!
24. 3. 2012 22:40
Veronika:Jen aby to nebyl talíř z NDR.....plastový. Jsi husa
12. 12. 2011 09:52
Marie:
Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!
Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!
2. 10. 2011 16:01
No tak já jsem upřímně zklamaná...karamel jsem vyzkoušela - talíř nepraskl a karamel se udělal, ale chuťově je vyloženě hnusný a i po přidání másla a citr. šťávy je po ztuhnutí tvrdý jako kámen. Jediné co opravdu kladně hodnotím je ten tip na umytí talíře. Už jsem se s ním loučila, ale studená voda opravdu perfektně zabrala. Teď mě mrzí, že mám tři ze šesti pudinků zkažených hnusným \"karamelem\" a nebudou se dát jíst - leda pokud člověk umí kousat kamení....
12. 4. 2011 14:02
Karamel z mikrovlnky jsem zkoušela, mohla jsem vlnit i 10 minut, ale karamel se stejně neudělal!!Navíc talíř, který byl přímo do mikrovlnky se mi celý roztekl..
5. 4. 2011 18:02
Aneta:jooo a proč něco se nepovedlo
5. 4. 2011 17:59
To je zvěrstvo... Jedním slovem zvěrstvo...
15. 2. 2011 10:55
Heli, tak jsem udělala tvůj karamel v MT - spíš z nedostatku času než, že bych se bála. Super nápad a šup s ním do rajský
Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu
Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu
23. 1. 2011 19:36
Tak tahle príma vychytávka mi také nějak unikla+22
23. 1. 2011 19:34
Nenapadlo mě psát do receptu, že do mikrovnky je potřeba použít talíř, který mikrovnku snáší.
23. 1. 2011 17:46
28. 11. 2010 18:56
mě ten talíř praskl po 2 minutách
2. 10. 2010 19:25
Tak tento recept mi nějak unikl.Určitě vyzkouším co nejdříve
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 1 hodinou
Francouzské řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 21 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 3 minutami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 28 minutami
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 51 minutami
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 2 hodinami
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 3 hodinami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 3 hodinami
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept
Suroviny: cukr krystal, máslo, šťáva citronová
Karamel z mikrovnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nO6E
30 názorů