Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s olivami a oreganem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2008 00:27

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 668 kJ / 1 594 kcal
Bílkoviny47,90 g
Tuky16,15 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,00 g
Sacharidy303,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiřík

8. 12. 2009 19:44

My máme droždí čerstvé přímo od známého z pekárny a to je super :-)

magdalenka magdalenka

18. 10. 2009 08:47

Elizka, ja som si prečítala tvoje včerajšie peripetie s pečením chleba...keby si vedela, koľko som sa natrápila s pečením chleba ja...a koľko nepodarkov som mala - ušatý chleba a pod...nikto učený z neba nespadol...

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 21:09

Elizo:-)u nás by tahle kombinace v chlebu neprošla;-(,ale když to přidám pod maso budu chválena;-):-D.Cathleen:-já mám pečku bez předehřevu:-(,takže jen drobím;-).

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 10. 2009 21:08

Já zase nadrobené droždí posypu cukrem, který bývá v každém receptu, popř. zakápnu 2-3 kapkama vody (tohle není nutné). Stačí to, aby droždí vlhlo a reagovalo s cukrem už při nahřívání surovin.

vybusna vybusna

17. 10. 2009 21:05

ja si zas nahrejem trosicku mlieka...asi 5 PL a to drozdie v nom rozpustim a nalejem ho do rohu kde je cukor.....ale uznavam, ze je to moja obsesia, raz mi doslo mlieko, tak som ho rozpustala ako debil vo vode....to rozdrobenie po povrchu urcite staci

Eliza Eliza

17. 10. 2009 21:02

Proč bych se zlobila, i mě to pobavilo, až se mě Líza ptala, co že tu mám tak vtipného...:-D:-D

Eliza Eliza

17. 10. 2009 21:01

Mirčo, :-D:-D, tak aspoň vidíte, jak jsem některými věcmi nepoznamenaná...:-D
Moc děkuju za odpověď. Beru to jako význu, však já se to naučím...;-)
Ale musíte uznat, že kombinace sušená cibule, sušená rajčata a černé olivy + trochu oregana není špatný nápad...:-D

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 20:59

Eli:-)fakt doufám,že se za to na mě nenazlobíš;-)-to by mě mrzelo;-(.

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 20:55

Elizo:-)rozdrobíš;-).Teď jsi mě malinko pobavila(prosím neuraz se;-)),přímo jsem si představila,jak ty háky honí tu kostku droždí po pečce a ne a ne jí dohoni a nadrolit:-D:-D.Promiň:-8-kaju se za to,ale živá představivost je potvora(a já na ní trpím);-):-).Jinak neptáš se jako ...Je lepší se kohokoliv zeptat,než se zbytečně rmoutit;-).Věř mi-já se neptala a můj styl pokus-omyl byl též náročný:-(.Tak se nezlob a kdyby cokoliv-ptej se,ptej:-).Pa

Eliza Eliza

17. 10. 2009 20:53

A děkuji za radu!! :-K

Eliza Eliza

17. 10. 2009 20:47

Mirčo, já vím, že se ptám jako pablb, ale to droždí se rozdrobí, nebo tam položíš kostku vcelku?
Já už nechci zbytečně moc riskovat (tohle byla s těmi sušenými rajčaty a olivami docela drahá sranda)...

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 20:44

Elizo:-)čerstvé se dává do pečky navrch jako poslední(pozor aby se ti nedostalo do styku se solí;-))-tedy žádný kvásek.No a kdyby jsi radši používala čerstvé než sušené,tak se uvádí,že: 1 lžička sušeného droždí = 1/4 kostky čerstvého droždí;-).

Iljusa Iljusa

17. 10. 2009 20:38

Elizo - je to vážně v tom "zeleném zázraku" není to droždí, složením je to, jako by si dala 3 prášky do pečiva - věř mi, syn je chemik

Eliza Eliza

17. 10. 2009 20:34

Holky, děkuju za zprávičky. Jestli je chyba v tom použitém droždí (také ho podezřívám), tak to co nejdřív zkusím s normálním nebo s tím "vlaštovkovým". A čerstvé Noli mám v ledničce, jenže všechny recepty, na které jsem narazila, uváděly sušené. Dokonce jsem ho musela jít extra koupit...;-)
Mirčo, prosím tě, jak se to čerstvé používá? Rozdrobí se navrch, nebo se musí zadělat kvásek? Popsala bys mi to, prosím, až budeš mít chvilku? :-K

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 19:42

Elizo:-)zas tak mizerná pekařka nebudeš,když je to k jídlu:-p;-) a když víš,kde se stala chyba;-).První pečení v pečce jsem vždy nazývala pokusy a bylo to tak půl na půl-jednou dobré,jednou špatné;-):-D.To droždí co píšeš neznám:-O,já pokud používám sušenéně tak dávám francouzské saf-instant:instantní droždí(s modrou vlaštovkou na obale) a nemám s ním problém;-).Jinak používám čerstvé a nemám co řešit:-).Hlavně na pekárnu nezanevři a dej jí ještě šancičku/y;-).Uvidíš že je to bezva pomocník a kámoš:-).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chléb s olivami francouzský olivový chléb pečivo s olivami recepty s olivami domácí chleba s olivami domácí sušená rajčata olivy wikipedie toskánský chléb chléb s olivami domácí pekárna ušatý chleba domácí pekárna chléb s olivami chléb z domácí pekárny s olivami chléb s olivami v domácí pekárně bílý chléb s olivami domácí pekárna chleba s olivami toskánský chléb recept olivy recepty domaci chleba s olivama domácí pečivo s olivami chléb se sušenými rajčaty

Suroviny: voda, mouka hrubá, kvasnice sušené, cukr, sůl, olej olivový, olivy, koření oregáno

TopRecepty.cz

Chléb s olivami a oreganem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNV