Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftečky z růžovek - masáků

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

17. 8. 2010 09:49

Suroviny

Porce: Podle počtu hub

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nohy použijeme třeba na dršťkovou. Je nutná delší tepelná úprava. Takto se dají upravit i hlavy holubinek.

Syrovinky mají zcela odlišnou a výraznou chuť a hodí se spíše jako chuťovky, jako ryzec peprný a případně na škvarečky z hub.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

savlinka savlinka

16. 8. 2011 21:59

bože mňam to milujuuuuuuuuuuuuuuuu:yes::yes::yes::yes:

drahulin drahulin

17. 8. 2010 21:46

Václave paráda.:yes::yes:Já se bohužel bojím tyto houby sbírat.:-(

Jenda1 Jenda1

17. 8. 2010 20:20

Vašku, tak to je paráda;-):-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +15

Ivana79 Ivana79

17. 8. 2010 15:46

Ja takto robievam bedle,ale nakoľko huby vôbec nepoznám,netrúfam si ani odhadnúť,či majú podobnú chuť s ružovkami.V každom prípade,je to delikatesa:-p:-p:yes:

Jana Pá

17. 8. 2010 15:40

Vašku, letos jsme již měli 4x a dnes dělá táta znovu, ráno donesl koš růžovek a děláme stejně, je to:yes::-p:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 8. 2010 15:19

Vašíku:-p;-)také růžovky nesbíráme a asi o hodně přicházíme:-O
Určitě se chuťově šidíme,ale tebe o bodík neošidím:-))+:yes::yes:

maris maris

17. 8. 2010 12:30

Já je taky nesbírám, manžel je několik let sbíral, já jsem mu je několik let vyhazovala, teď si myslím, že už bych ji celkem slušně poznala, ale to si mysleli i Ti, kteří se otrávili.:-S Před chvíli jsme přišli z lesa a je jich tam plno. Uznávám ale, že houba je to výborná:-p:-)

magdalenka magdalenka

17. 8. 2010 12:19

Ja už tiež nezbieram, odkedy sa k nim priplietla aj muchotrávka tigrovaná...
Ale je to super chuťovčička... +

pipre pipre

17. 8. 2010 12:08

Vašku, z tvého talíře bych si růžovky určitě dala:yes: Já je ale nesbírám, ikdyž tuším, že přicházím o hodně, ale nějak si v tom nevěřím. Sbírám jen to, co nás naučil sbírat otec a jen to, co jsem sama ochutnala a mám ověřené. Kolikrát v lese koukám, co všechno hřibaři sbírají, co je jedlé, já nějak nemám odvahu. Sbírám jen to, co opravdu znám :-) Ale bodík je tvůj:yes:+9

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 8. 2010 11:07

:-p:yes::yes:

Teta Lena

17. 8. 2010 10:47

Václave to je paráda.Večer budu dělat zapečené hlavičky růžovek a určitě nějaké zbudou,tak to udělám taky,už se těším jak si chlapi pochutnaj:-pbodík jsem už poslala:yes:

Jikotka Jikotka

17. 8. 2010 10:34

Můžu jen tiše závidět a nechat si zajít chuť na takovou dobrotu...tak ti aspoň posílám bodík :-p:-p:-p:-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

17. 8. 2010 10:23

Cardanko. Rád polévku ofotím dnes při obědě a rád dám recept i když nevím jestli mi někdo nevynadá, že je to normální a receptů je na TOPKÁCH na drškovky různé dost. Ale rysknu to.
Yanulko. CHápu tě, Ale chce sebrat prvé o ktrých si myslíš že jsou ty pravé a poradit se s někým zkušeným. A v každěm městě je poradna. Věz stojí to za to obětovat čas na rozpoznání poprvé a pak už to jde samo.
isahu máš pravdu.
Václav

isindy isindy

17. 8. 2010 10:16

Václave, růžovky jsou výborné:yes:, je to podobné těm mým škvarkům - jen nemusím stát u plotny, trouba to zvládne sama bez mé asistence ;-)posílám bodík, dokonale si dokážu představit tu chuť :-p:-p

yanull yanull

17. 8. 2010 10:07

Protože v mykologii mé zkušenosti a znalosti jsou velmi chabé,:-// sázím na jistotu a na této dobrůtce si nepochutnám. Ale to mi vůbec nebrání v tom, poslat za ni 3. bodík. :yes:;-):-):-p Pekla jsem jen několikrát ryzce v troubě na sádle, ale ty byly darované a tudíž prověřené. :-p:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: úprava masáků recepty z muchomůrky růžovky úprava růžovek dršková polévka z hub dršťková polévka z bedel růžovka masák recepty příprava masáků jak upravit masaky masák recept recepty z masáků dršková polévka z bedel jak upravit ruzovky úprava růžovky ruzovky recept ruzovky recepty masák úprava dršková polévka z bedli masák recepty masák houba masák příprava

Suroviny: houba růžovka, sádlo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Biftečky z růžovek - masáků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYlz