Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražené fazolky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 8. 2010 11:03

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to recept - nerecept, možno ho niekto nepozná a inšpiruje sa.

Skúšala som aj bez predvárania, ale myslím, že predvarené majú lepšiu chuť.

Kedysi som fazuľky zavárala do sladkokyslého nálevu, mrazenie mi však prijde jednoduchšie a menej pracné.

Fotku pridávam iba ilustračnú - zamrznuté vrecko nie je extra fotogenické.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 10. 2023 17:19

magdalenka: To máš pravdu, jenže já v ní mám i plno jiných věcí a tak musím uvažovat, co zamrazím a co zavařím. :-) Takže zavařuji skrz nedostatku volného místa v mrazničce. :-):-*

magdalenka magdalenka

22. 10. 2023 13:31

Merylas (moderátorka): prestala som zavarovať, mraznička mi značne uľahčila život, je s tým menej práce.

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 10. 2023 11:29

Fazolky taky mrazím a taktéž je předem blanšíruji. Po scezení je ochladím ve studené vodě, opět scedím, nechám okapat a rozložím na utěrku, která ještě odsaje vodu. Dávám do sáčku s uzávěrem. Pokud mám ale fazolek větší množství najednou, tak zavařuji ve sladkokyselém nálevu. :-K

Radka

27. 7. 2013 13:23

Firma Bonduell svou zeleninu do 3 hodin po sběru oblanšíruje ve vroucí vodě, okamžitě rychle zchladí ve studené, nechá okapat a zamrazí, tím docílí skvělou chuť jejich zeleniny. :yes:

magdalenka magdalenka

27. 7. 2011 16:15

1974andrea:v pohode, ja som napísala recept, ako to robím ja a prečo vlastne.

1974andrea 1974andrea

27. 7. 2011 16:05

magdalenka:Psala jsem,že JÁ osobně nepředvařuji. Jinak je to každého hráče věc;-). Nepřijde mi,že když si koupím mraženou zeleninu,byla by předem oblanšírovaná a ani to tam nepíší.

Jana Pá

27. 7. 2011 15:04

Teď jsem objevila zdejší diskuzi, zda předvářet nebo ne:-? Já tedy osobně nechám projít varem jak houby, tak zeleninu, potom teprve zamrazím,mám sice jen zkušenost 30 let:-O:-D, ale pořád ji dodržuji a zdá se mě, že je to chutnější, než jako mrazit čerstvé;-) Také mám kuchařskou knihu,kde se to doporučuje předem předvařit:-!:-D a pak zamrazit, tak nevím, vždyť ať si to každý vyzkouší, ne:-?:-D

magdalenka magdalenka

27. 7. 2011 14:26

1974andrea:dovolila by som si polemizovať...
Citujem:"Niektoré ovocie a zeleninu treba pred mrazením blanšírovať (ponoriť na krátky čas do vriacej vody), aby sa inaktivovali enzýmy a kvasinky, ktoré by spôsobovali skazu potravín aj v mrazničke. Pri blanšírovaní sa môže stratiť časť vitamínu C (15 až 20 %). Preto sa ovocie a zelenina zmrazujú v stave svojej „vrcholnej kondície“ hneď po zbere, a tak sa stáva, že obsah živín v nich je dokonca vyšší ako v podobných „čerstvých“ produktoch."
Ale nemusíš mne ani odborníkom veriť, je to na tebe...

1974andrea 1974andrea

27. 7. 2011 13:24

marie:Nikdy zeleninu do mrazáku nepředvařuji,ztratí svoji chuť a když je vyndám,jsou krásně tvrdé a zelené jako čerstvě utržené. ;-)

marie

27. 7. 2011 13:04

Každa zelenina se ma předvarit neco na tom je mam to vyzkoušené:yes::yes:

Klariska:

magdalenka magdalenka

27. 8. 2010 16:05

Ja huby a fazuľky predváram...

tejaja tejaja

27. 8. 2010 15:58

Raz som predvarila, už pred mnohými rokmi...ale nechutili, nebolo to ono. Tak somj sa vrátila k zmrazovaniu bez predvárania. Žiadnu zeleninu ani ovocie pred zmrazovaním neblanšírujem. ;-)

Ivana Ch

27. 8. 2010 15:26

Taky mrazím, ale bez předvaření, zkusím předvařit.

AniCiz

27. 8. 2010 14:52

:yes:zrovna to budu potřebovat..fazolky vypadají nadějně..:-Kděkuji

Paprika Paprika

27. 8. 2010 12:47

Mražené fazolky si kupuju, protože jsem zahradnický antitalent. Ale až s tomu jednou propracuju nebo od někoho dostanu dávku čertsvých fazolek, tak si na toto určitě vzpomenu. Ď. za tip :yes: ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak zamrazit fazolove lusky zamrazení fazolek zmrazování fazolek mrazene zelene fazolky jak zamrazit zelené fazolky mrazení fazolek jak zamrazit fazolky fazolove lusky mrazeni mražení zelených fazolek zmrazování zelených fazolek zelené fazolky mražení zelené fazolky mražené mrazení fazolových lusků jak zmrazit zelené fazolky jak mrazit fazolky mrazene zelene fazolky recept zamrazovani fazolek zamrazovani fazolek mražené zelené fazolky recepty jak mrazit zelené fazolky

Suroviny: lusky fazolové, voda,

TopRecepty.cz

Mražené fazolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojNN