Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z řeckého phillo (filo) těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 10. 2010 18:17

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 722 kJ / 3 997 kcal
Bílkoviny115,00 g
Tuky61,80 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy730,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Phillo (filo) těsto - je původem z Řecka, kam ho ale přivezli Turci. Řekové ho dnes používají téměř na všechno. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcik marcik

30. 1. 2011 19:04

:-p:yes:

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

17. 10. 2010 10:53

:yes::-) +12

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

17. 10. 2010 10:25

Ivanka, dakujem za odpoved:-))V každom prípade je Tvoj recept úžasný a dakujem Ti za to:yes::yes::yes::-))

petrzelka

17. 10. 2010 10:16

Tak to urččitě vyzkouším,protože jak je těsto univerzální,tak to je paráda.Dávám do oblíbených a tobě Isahu bodík:yes:mimochodem fotečka skvělá jako vždy;-)

isindy isindy

17. 10. 2010 10:10

Ibo, děkuji :-K byl to takový pokus o philo, s kupovaným originálem jsem ještě nepracovala
- nechala jsem jen jednu vrstvu, přeci jen se mi nepovedlo udělat tak tenoučké jako kupovaný originál, takže to bylo spíš tako tenké tažené těsto...
- potřela jsem jen vršek vajíčkem s mlékem...
- těsto jsem měla v míse a přikryté folií, vždy jsem si jen kusek odtrhla a zpracovala, zbytek byl stále přikrytý :-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

17. 10. 2010 10:02

Ivanka, super:yes:+10. A ešte tri otázky: 1. koľko vrstiev tohto cesta si dávala na seba, ked si robila tento závin? /v originál kupovanom ceste je treba na seba aspoň 3-4 vrstvy a každú potrieť maslom/ 2. potierala si ešte aj maslom? 3. musela si mať pripravené philo cesto prikryté vlhkou utierkou, ako pri originál kupovanom, lebo rýchlo vysychá.Dakujem.:-))

indulina28 indulina28

17. 10. 2010 04:04

:-) mnam

Eliza Eliza

17. 10. 2010 01:03

No a budete pár metrů od mého bydliště, pár krůčků... jsem hned za rohem. A také stálým návštěvníkem tohoto obchůdku. Naproti teď otevřeli Český grunt s biopotravinami a farmářskými lahůdkami, doufám, že rozšíří sortiment, protože na náměstí nyní můžeme nakupovat každou středu a sobotu na farmářském tržišti, tak by se měli snažit...;-)

maris maris

16. 10. 2010 22:59

Ivo, jukni, mají tam lahůdky, já tam ujíždím na hummusu:-p:-p:-8

isindy isindy

16. 10. 2010 22:51

maris, pod Florou??? v té řecké prodejně? já tam někdy juknu, díky....:-K

maris maris

16. 10. 2010 22:44

Isahu, kdybys měla zájem o originál - mají ho v Olympii v Radhošťské uici. ;-):-)

isindy isindy

16. 10. 2010 22:31

Hello, vůbec nic nemaž :-O jsem ráda, že tu jsou...vím, že by mě s tímhle vypracováním asi Řekyně hnaly :-8, koukala jsem na webu na nějaké info o těstě, byly tam i tyto košíčky pro naplnění či měštce...a profi těsto rozhodně vypadalo lépe než to moje :-O:-D

Hella Hella (moderátorka)

16. 10. 2010 22:14

Na Topky cz. přidávala tejaja 5 receptů s tímto těstem na slano. V kuchařkách se píše, že lze použít ke steným účelům i hodně rozválené listové těsto. Řekové fillo taky kupují a málokdo si ho dělá doma (jako u nás listové). Dovolím si pro názornost přidat dvě fotky z receptů , které se mi líbí z kuchařky Dokonalé pečivo. Kousky textů, které tam jsou vidět, patří jiným receptům. Pokud Isahu chceš, můžu to hned smazat.

drahulin drahulin

16. 10. 2010 19:24

Isu to vypadá krásně.:yes:

mysulka mysulka

16. 10. 2010 19:08

:-p +1:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: filo těsto těsto filo filo testo recept filo těsto recepty recept na filo těsto co je filo těsto filo těsto kde koupit těsto filo koupit recepty z filo těsta kde koupit filo testo řecké těsto filo těsto - recepty řecké listové těsto listové těsto filo těsto filo recept co je filo těsto kde koupit řecké moučníky filo recepty na těsto filo řecký moučník

Suroviny: mouka hladká, sůl, voda, olej olivový, solamyl, jablko, cukr skořice, šunka, sýr, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Závin z řeckého phillo (filo) těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gE4