Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,00 g |
Tuky | 420,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré.
Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2011 12:36
otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.
17. 12. 2011 12:24
...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...
2. 11. 2010 21:12
Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!
22. 10. 2010 20:59
áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ... + bodík navíc máš jasnej
21. 10. 2010 22:33
Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.
21. 10. 2010 22:25
Děvčata, děkuji všem za bodíky.
21. 10. 2010 22:24
Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.
21. 10. 2010 21:58
Škvarky vypadají božsky. +
21. 10. 2010 21:00
Hmm vypadá to super
21. 10. 2010 20:05
Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky. Tohle se mi taky moc líbí
21. 10. 2010 19:41
+
21. 10. 2010 17:57
Škvarky vypadají úplně skvěle... Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
21. 10. 2010 17:23
Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat Máš prostě 3.bod
21. 10. 2010 17:13
Iris, jo tu kuchařku mám taky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 5 minutami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 15 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 19 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Škvarková pomazánka je výborná a jednoduchá. S námi ji zvládnete na jedničku
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: škvarky škvarky recept královské skvarky hořké škvarky masové škvarky francouzské škvarky škvarky příprava recepty se škvarky jak zpracovat škvarky škvarky ze špeku jak udělat dobré škvarky kořeněné škvarky kralovske skvarky recept škvarky na černém pivu příprava škvarku recepty ze škvarků škvarky recepty jak udelat skvarky dobré škvarky tvrdé škvarky
Suroviny: špek, pivo světlé
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
14 názorů