Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní piškotové těsto

Piškotové těsto patří k těm nejjednodušším, přesto i tento jednoduchý recept má svá úskalí. Je nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko, přesně takový musí správný piškotový korpus být. Tvoří dokonalý základ pro jednoduché moučníky a rolády, ale i luxusní dorty a zákusky jako z cukrárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 10. 2010 19:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 118 kJ / 1 462 kcal
Bílkoviny58,68 g
Tuky46,02 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 598 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy202,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je základní piškot. Těsto vhodné především na rolády, muffiny nebo i řezy. Roláda se vždy povede a je vysoká.

Pokud se do těstaj přidá prášek do pečiva, příp. olej a mléko, připravíme jiné těsto, které se výborně hodí na dorty nebo řezy (takový piškot se lépe krájí).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isolee

9. 1. 2014 15:07

Diky diky...dtoprecepty.czelala jsem jiny postupy...ale tento je nej nej....nadychane uuuuzasne....za par minut vytahuji z trouby. Diky :-* :-):-K

Paca

14. 3. 2013 22:40

Já léta dělám piškotové těsto - vyšlehám žloutky s cukrem do pěny a pak lehce vmíchám sníh z bílků s moukou - a taky vždy dobrý :-p

Monika

22. 1. 2013 16:38

Top receptyVynikajici rolada,jednoducha dělala jsem jí po prvé a povedla se tak jsem hnet musela udělat druhou a s krémem vynikajici:-D:-)):-D

Iva

9. 1. 2013 11:34

jahoda: Super, děkuji!

jahoda jahoda

8. 1. 2013 08:54

Iva: Ahojky, to s mlékem, nebo vodou už je jiný piškot.
Tento je právě výborný na rolády.
Doporučila bych ti vyzkoušený a s tím olejem je fakt dobrýhttp://www.toprecepty.cz/recept/17144-olejovy-korp...
Měl by vyjít normálně na plech. Pokud chceš proříznout, tak raději do dortové, nebo na menší plech....;-)

Iva

8. 1. 2013 01:00

Dobrý den, v jakém poměru prosím přidat mléko? Chtěla bych korpus rozkrojit a slepit krémem, tak aby to šlo lépe... Děkuji! :-K

začátečník

9. 12. 2012 17:00

Teda holky - fakt bomba.
Jsem přesně typ, pro koho je recept určen - "Pro začátečníky"
Přiznám se, že jsem se s tím moc nemazal - všechno jsem udělal v míse robotu s metlou, kam jsem postupně jen přihazoval...
Jediný, co bych tomuto receptu vytknul je, že teď ho budu muset dělat furt!!!:-O Ještě jednou díky.

Sarah

1. 12. 2012 15:28

Díky za skvělý recept . Ráda peču a tady jsem ted našla jak mám udělat piškotové těsro . Super jsem moc ráda . Jdu dělat křehký máslový řez :yes::-p:-)):-D

Kája

4. 10. 2012 13:53

Moc děkuji za odpověď. Když roládu sroluji jen s vlhkou utěrkou, je vše v pořádku, ale s papírem, pořád si myslím, že nemůže pára ven. Máte bezva stránky, ráda se tu kochám.Díky.:-O:-K

jahoda jahoda

1. 10. 2012 20:48

Kája: Káji, škoda, že nemohu vidět, jak se Ti srazila...
Já papír někdy otočím(to pro lepší rozmotávání), ale někdy to stočím přímo tak, jak je z plechu a myslím, že pokud je dobře upečená - není, co by se mělo srazit.
Možná ale nebyl piškot pořádně prošlehaný, že Ti "spadl" trochu po vytažení z trouby. Ale pokud sis prohlížela různé rolády tady na Topkách, určitě sis všimla, že každá roláda je jiná, jedna nadýchanější, jedna naopak nižší. Není to nějak na závadu, natřeš marmeládou, nebo naplníš krémem a roláda bude jak malovaná;-).
Základ pro příště - šlehej tak dlouho, až je sníh pořádně tuhý a ostatní suroviny lehce přimícháš (svoji roli také hraje teplota vajec - mají mít pokojovou teplotu, ne přímo vytažené z ledničky...)
:-K žádný učený z nebe nespad, pár rolád a přijdeš na to.
P.S. Taky se mi pokaždé nepovede a když mi zrovna na ní hodně záleží - nepovede se:-(:-):-K

Kája

1. 10. 2012 20:36

Zabalila jsem roládu i s peč. papírem a ona se mi srazila. Myslím, že když nemůže pára ven, tak se musí srazit. Prosím, poraďte.;-(

jahoda jahoda

23. 9. 2012 19:27

Danula5396: krásně se Ti povedla a s marmeládou:-p;-)
Díky:-K

Danula5396

23. 9. 2012 12:25

Děkuji, skvělá roláda:-), rychlá, jednoduchá, dávám bodík :yes:

Terrad

19. 8. 2012 20:46

Super recept, jiný piškot už dělat nebudu. Příprava zabere sotva 5 minut a upečeno byl taky v cukuletu, takže jsem udělala dortíky během půlhodiny i se zdobením:-). Dokonce se mi povedly i ve formě na muffiny, protože jsem jaksi pozdě zjistila, že nemám už žádný pečící papír:-D.

jahoda jahoda

21. 7. 2012 23:46

jana i Marttinko díky, že zase po čase někdo "oprášil" recept;-).
Hlavně mám radost, že pečete a pečete, daří se a výsledek nezklame:-*:-):-K
Jani, prima, že experimentuješ, mně to také baví, nedokáži upéct 2x stejnou věc:-O:-D

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotove těsto na plech piskotove testo piskotove testo na dort piškotové těsto recept piškotová roláda která se povede recept na piškotové těsto piškot piškotové těsto dort recept piškotové těsto piškot recept recept na piskot piškotové těsto na roládu těsto na piškot nejlepší piškotové těsto recept na piškotové těsto na dort piškotový těsto testo na roladu jednoduché piškotové těsto recepty piškotové těsto piškotové těsto s olejem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce

TopRecepty.cz

Základní piškotové těsto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrDz