Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovo - hruškový štrúdl

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

31. 10. 2010 18:16

Suroviny

Porce: 8 ks

Nutriční hodnoty

Energie12 458 kJ / 2 978 kcal
Bílkoviny50,30 g
Tuky138,70 g
Vláknina38,10 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy310,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka

25. 9. 2014 14:47

Recept ozkoušen, podoba přesně jak na obrázku. Je však na můj vkus velice náročný na přípravu (min. 1,5 hod bez pečení) a dosažený výsledek mne chuťově až tak neoslovil. Určitě by se ale dal modifikovat kořením, cukrem, zjemněním makové nádivky... Smysl povaření hrušek ve víně osobně nechápu, ale nejsem žádný šéfkuchař :-8. Já bych místo vína příště zvolila jen vodu s cukrem, citronem a větším nožstvím koření vánočního typu. Doporučuji každopádně dělat z dvojnásobného množství ingrediencí, aby vyšly 2 záviny, když už se s tím člověk dře :). Pozitivně každopádně hodnotím recept na těsto, i když jsem musela použít tak dvojnásobné množství vody a oleje. Vůbec přitom nebylo nutné s ním následně vyvádět složité kejkle, jak se píše v návodu, prostě jsem ho bez problémů vyválela válečkem na pomoučeném vále a náplň jen tak zabalila, nic nevyteklo - použiji ho asi na klasický jablečný závin.

X

25. 10. 2013 13:11

Dají se hrušky vyměnit za jabka? Díky :-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

1. 11. 2010 11:44

Dakujem každému za pekné komentáre a za bodíky:-p:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

1. 11. 2010 08:34

Simonka, dakujem, a len vyskúšaj, určite budeš spokojná:-p:-))

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 11. 2010 08:23

taky bych ochutnala:-pmák mám ráda a hrušky také,je to lákavé na vyzkoušení.:yes:+1

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

1. 11. 2010 05:54

rebeka, je to fakt veľká dobrota:-p:-pa som rada, že to vyskúšaš, potom daj vedieť, ako chutilo a dakujem:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

1. 11. 2010 05:52

Jarka-žížalka, to som rada, že to vyskúšaš a dakujem:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

1. 11. 2010 05:50

Srettka, naozaj Ti veľmi pekne dakujem:-))

rebeka rebeka

31. 10. 2010 19:51

to bude veliká dobrota;-):-p:-p:yes:taky si ukládám:-K a bod:yes:

zizala zizala (moderátorka)

31. 10. 2010 19:31

Mňáám, hodně náplně a málo těsta - to miluju :-p:yes: A hrušky jsou moje oblíbené ovoce, takže ukládám na vyzkoušení :-)

srettka

31. 10. 2010 19:13

krásně vysoký šťavnatý štrúdl;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovo jablečný štrůdl makovojablecny zavin makovo hruskovy kolac makový štrůdl makovo jablečný závin makovo hruskovy zavin hruškový závin s makem makovo jablečný koláč makovo jablečný koláč štrudl makovo švestkový štrůdl hruskovarecepty strudl s makem a hruskami hruškový štrůdl-recept hrušky recepty štrudl těsto z hrušek makovo tvarohový štrůdl těsto na makovo jablečník zavin hruškový recept štrudl z hrušek

Suroviny: mouka hladká, žloutek, olej, sůl, mouka, mák mletý, mléko, rum, skořice mletá, cukr krystal, žloutek, máslo, cukr moučkový, hruška, víno bílé, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, sůl

TopRecepty.cz

Makovo - hruškový štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A159