Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňská kýta po cikánsku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba tepelné úpravy: 110 min

110 min (110 min tepelná úprava)

1. 11. 2010 19:04

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 380 kJ / 808 kcal
Bílkoviny180,00 g
Tuky9,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

... a zase konina - to bude diskuse :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

18. 4. 2016 21:57

František Kurjan: ;-):-) V Košiciach. Ale teraz ho nemajú vždy ako predtým. Ale dostať ho, ja mám Metro pod nosom, takže nemám problém tam zájsť často. Zdravím aj ja. :-)

František Kurjan

18. 4. 2016 20:02

tejaja: Zdravím srdečne :Píšete že konske mäso dostať u vás v Metre.A kde sa to Metro nachádza. Vďaka za odpoveď.:-)

Colombo65 Colombo65

2. 11. 2010 15:33

Děkuji za klady i negativa - já to předpokládal (viz.poznámka u receptu) Ten Gyros byla zkouška a nelituji. ;-);-);-)

magdalenka magdalenka

2. 11. 2010 10:22

Tejaja, veľmi rozumný názor. Mäso na tanieri je jednoducho mäso. K mäsu nemožno mať citový vzťah. Už to nie sú milučké kuriatka, alebo kačičky, alebo prasiatko, ani koník...

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

2. 11. 2010 08:51

Terezka, dakujem:-))

tejaja tejaja

2. 11. 2010 08:43

Pre Ibi : u nás dostať mrazené konské mäso v METRE.

Simona Skolakova Simona Skolakova

2. 11. 2010 08:33

Recept je super,taky bych si dala.;-):-K
Diskuze jíst či nejíst je každého věc.;-)

Teta Lena

2. 11. 2010 08:32

Parádní receptík:-!Hned bych si dala.Už je to hodně dávno co jsem dělala koninu.Jo,jo:-p:yes::yes:+10

tejaja tejaja

2. 11. 2010 08:31

Už tu raz debata o konskom mäse bola, a myslím, že zbytočne. Ak niečo nejem, tak to nejem, ale neodsudzujem tých, ktorí to jedia.
Pojem ušľachtilé zviera vymysleli ľudia, ale čo je to ušľachtilé zviera ? Podľa čoho sa posudzuje ušľachtilosť ?
Kedysi mala švagriná prasiatko, odmalička sme ho hladkali, bolo miláčikom. Keď ho ako "dospeláka" zabili, nemal ho kto jesť, bol to náš Miki. Tak všetko mäso rozdala.
Ak si k niekomu vybudujem vzťah, pravdaže to nezjem, ale mäso v obchode pochádza zo zvieraťa, ku ktorému človek nemá citový vzťah.
Mimochodom, kone sa na rozdiel od prasat, kráv a diviny či hydiny zabíjajú len tie, ktoré by uhynuli, napr. majú zlomenú nohu.
Každé zviera je živý tvor, a človek, či chceme alebo nie, je v prírode predátor, niekedy bohužiaľ.
Ale aj rastliny sú živé, majú pamäť, reagujú...a predsa nikoho nenapadne hovoriť, že sme ich zjedli, hoci mnohé z nich sú tiež ušľachtilé.
Nechajme preto na každom z nás, nech je to, čo mu chutí, čo má rád, a neodsudzujme recept len preto, že je použitá surovina, ktorú my nemáme radi alebo z rôznych dôvodov ju nekonzumujeme.;-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

2. 11. 2010 07:24

Otto, prepáč, radšej by som to dala do diskusie, len žiaľ, neviem, ako to mám spraviť. Osobne si myslím, ak mi nejaký druh mäsa nepoznám alebo som ho ešte neochutnala, nevyjadrujem sa ako napr. brrr, jíst nebudu a iné nepekné, či negatívne reakcie...ale jednoducho nekomentujem, kým neskúsim. Podľa môjho názoru to zbytočne degraduje recept, aj toho, kto takto komentuje... Nakoniec kôň je veľmi čisté zviera, mäso je nasládlé a je na šikovnosti kuchára, ak ho vie upraviť tak, že je chutnou lahôdkou, ako v tomto prípade. A nehrám sa na nevinného pokrytca, ktorý nekonzumuje mäso...akékoľvek.:-))

zizala zizala (moderátorka)

2. 11. 2010 07:23

Daniella O.: to bys nesměla jíst vůbec žádné maso. Prase je taky krásné zvíře, srnka je ušlechtilá,...;-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

2. 11. 2010 05:33

Nemôžem inak, len veľmi, veľmi pochváliť:-p:-p:-p+9. Kedysi s otcom a so sestrou sme z chuti baštili koňský guláš, ktorý otec robieval na štipľavo. Ale dnes sa ku koňskému mäsu nedostanem, aspoň nie v Bratislave...:-S

Daniella O. Daniella O.

2. 11. 2010 00:38

Pro Janu Remkovou, pokud si Vas dobre pamatuji z Receptu cz., mate rada pejsky, tak si zkuste z jednoho z nich udelat gulas. Napiste potom, jak Vam chutnalo, prece maso, jako maso. Od svych nazoru ted nemuzete jednoduse odvratit hlavu.! Jeste jste hrde vztycila prst nahoru, je mi z te pretvarky docela spatne. Klidne si tam dejte i koreni, co Vam osobne sedi....:-((:no::no::no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2010 23:55

Zkuste koňské maso brát, jako každé jiné. Dá se koupit a proto i konzumovat. Já jsem si vždycky byla jistá, že bych nepozřela psa. Když ale nad tím přemýšlím, kdybych o tom nevěděla, tak asi jo. Otto, tvůj recept se mi líbí, ale souhlasím s tejajou, že ten gyros mi tam nesedí. To je ale moje věc a plus máš i ode mne.:-p:yes:

Colombo65 Colombo65

1. 11. 2010 22:59

Co na to odpovědět - každé maso je opravdu jiné - nahradit znamená udělat úplně jiný recept, úplně jiné chuti ;-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová kýta po cikánsku koňské maso konske maso recepty hovězí nudličky po cikánsku jak připravit koňské maso konska kyta rcepty koňský guláš koňská kýta recepty kuřecí nudličky po cikánsku recept vepřová kýta po cikánsku koňský guláš po cikánsku rozdíl mezi hovězím a konským masem co uvařit z koňského masa koňská kýta čím zpravit hodně pálivý guláš konske maso kyta rozdil mezy hovezim a konskym masem gulas z konske kyty kančí kýta po cikánsku nudličky po cikansku

Suroviny: maso koňské, protlak rajčatový, koření gyros, pasta papriková, sůl, pepř, cibule, máslo, olej

TopRecepty.cz

Koňská kýta po cikánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3w5A