Congri
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 132 kJ / 3 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,77 g |
Tuky | 92,48 g |
Vláknina | 110,36 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,12 g |
Sacharidy | 423,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Černé fazole jsou po uvaření pevnější, mají lehce oříškovou chuť a špatně se shání (nezaměňovat za červené fazole, které jsou běžně k dostání).
Toto jídlo patří k tradičním kubánským pokrmům, podává se jako příloha k masu i jako samostatný pokrm (obdoba našeho rizota). Recept mám od rodilých Kubánců, kteří občas nahradili slaninu suchým salámem, místo papriky použili čalamádu...jídlo má řadu variací.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2021 19:49
Moc dobré i ve vege verzi bez slaniny. Děkuji za recept :)
6. 4. 2019 16:35
Miluji tohle jídlo.Dnes jsem ho dělala,jen nedávám slaninu a kdo má rozmlsaný jazýček jako já ,přílohu dělám hranolky a kuře a nebo masovou směs..
7. 2. 2016 09:53
To nemá chybu ! byli jsme na Kubě téměř pět let a kdykoliv byla možnost si congri udělat nebo si jej dát v restauraci,tak slovo mana je málo.
Dodnes když seženu černé fazole,tak je u nás "fiesta".
Dodnes když seženu černé fazole,tak je u nás "fiesta".
17. 1. 2014 06:29
manžwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/3.gifela mam kwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/3.gifubance toto jidlo delam často .proste congri milujem 4:-
30. 3. 2013 15:10
Congri jsem poprvé jedl při mé asi měsíční služební cestě na Kubu a od té doby si je děláme pravidelně. Jsou asi skutečně nejlepší s pečenými kuřecími stehny na másle a tymiánu. K tomu ještě naložené celé (ne nasekané, protože je z toho pak kaše)fazolové lusky lehce prohřáté bez nálevu na másle a provensálským kořením. BOMBA!!!
19. 3. 2013 00:27
Skvělé. Na Kubě jsme je dělali z malinkých kubánských černých fazolek, jejichž chuť je téměř masová.
16. 1. 2012 16:51
Nedávála jsem protlak, ani zelenou papriku, ale naopak lžičku mleté červené papriky, lžičku oregana, 2 drcené bobk.listy, více česneku a 2 dcl červeného vína, které spolu s česnekem zvýrazňuje celkovou chuť.
Recept mám z knihy Co chutná Evě Pilarové a opravdu k tomu nemusí být ani masíčko.
Třeba někdo zkusí i tuto variantu
I když jsem nedělala přesně podle receptu, přidám fotku, když tak ji prostě "deletuj"17 (boďan také za inspiraci, protože mě lákají netradiční kombinace surovin..)
Recept mám z knihy Co chutná Evě Pilarové a opravdu k tomu nemusí být ani masíčko.
Třeba někdo zkusí i tuto variantu
I když jsem nedělala přesně podle receptu, přidám fotku, když tak ji prostě "deletuj"17 (boďan také za inspiraci, protože mě lákají netradiční kombinace surovin..)
3. 12. 2010 13:55
Vyzkoušeno,je to skvělé jako samostatné jídlo i jako příloha!Díky
6. 11. 2010 23:19
ahoj bez protlaku a papriky a dochutit oreganem...tak to aspoň dělali v havaně..a doporučuji bůček místo slaniny
3. 11. 2010 17:09
Tyto fazole jsem jedla bez rajskeho protlaku a se suchym salamem, jak autorka pise. Byla to uzasna priloha ke kurecim stehynkum. Cerne fazole nemam rada, ale v teto uprave byly vynikajici. Davam bodik a dekuji za recept
3. 11. 2010 15:41
Rýži s fazolemi máme všichni doma moc rádi. Já si to zjednodušuji, dávám fazole v tomatě. Tvůj recept je založen na těch černých, tak až je seženu, určitě vyzkouším a vím, že si pochutnáme, proto posílám bodík předem+
3. 11. 2010 15:34
Hezká příloha a fazolky miluji
3. 11. 2010 14:39
Výborný receptpo luštěninách se můžu utlouct
3. 11. 2010 14:12
Černé fazole jsem měla dneska v ruce v Kaufu a přemýšlela, co by s nima šlo. Ale jelikož mám zásobu jiných barev, vrátila jsem je. , tak tam skáknu ještě no
3. 11. 2010 09:17
Zase další dobrota+6
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 4 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 19 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 19 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: kubánské congri kubánské kongri rýže congri cerne fazole recept kongri congri kubánská rýže s fazolemi kongri recept cerné fazole kubanska ryze recepty černé fazole cerne fazole recepty fazole recepty rizoto recept kubansky congry congri ryze kubanske jidlo congri kubanska ryze recept kubánské congri recept con gri přílohy recepty
Suroviny: fazole černé, rýže, cibule, česnek, sůl, protlak rajčatový, paprika čerstvá zelená, slanina, olej
Congri
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G84K
18 názorů