Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský řízek

Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

7. 11. 2010 11:42

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 058 kJ / 4 555 kcal
Bílkoviny113,39 g
Tuky408,40 g
Vláknina36,00 g
Cholesterol 528 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy88,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zujali

21. 9. 2020 15:08

Hned bych si dala <3

casino casino

25. 10. 2017 18:39

Martin:
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa) :-)

Martin

1. 7. 2017 12:50

Obaluji zásadně v polohrubé mouce, pak je to daleko vzdušnější. Jo a zkuste bez mouky: napřed strouhanka, pak vajíčko a šup do másla na pánvi!

Vlasta Pecka

6. 7. 2016 23:29

Jedna drobná vada v návodu. Pravý vídeňský řízek se smaží zásadně na přepuštěném másle!!!!

Petr

13. 5. 2016 20:51

Pravda je že valná část Vídeňských receptů pochází z našich kuchyní a naopak za tolik let se v císařské kuchyni vystřídalo neskutečné množství kuchařů , kuchařek a hospodyní že dnes se vůbec neví jestli je to s tama a nebo s tama , jedno je jisté žrádýlka jsou to velice chutné a tenkrát se mazalo jen máslem a sádlem -- teda šmalcem šnycl je jidlo nedělního stolu a slavnostního stolování ze svojí hystorií ať je telecí nebo králíčí <3 u nás na moravě se říká že mlsná huba hotové neštěstí ale nebýt mlsných hub tak jíme zemáky s mlékem tak dobrou chuť kolgové:-p

evaebertova

20. 8. 2015 07:02

Uvádza sa aj vyprážanie Viedenských rezňov na horúcej bravčovej masti, na zmesi masti a masla, dokonca na dvoch panviciach na 2x pri vysokej teplote, rezeň má byť vyprážaný, nemá byť dusený či varený v tuku,tenký kúsok masla sa dáva na rezeň pri servírovaní:yes:

casino casino

19. 8. 2015 22:19

No, jak píše rebeka: tak echt Wiener Schnitzel se opravdu smaží na přepuštěném másle.
Vyzkoušejte a nebudete litovat :-)

...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...

max

19. 2. 2014 22:34

toto nemá chybu :yes:

rebeka rebeka

9. 4. 2012 12:43

asi poprvé jsem jedla telecí řízek:-8 je to stráášně dobré:-p:-p každý víkend, vzhledem k ceně telecího ořechu,:-// bychom ho asi mít nemohli, ale jednou za čas.. parááda:-K:-K:yes::yes::yes:
posílám bodík a foto;-):-K
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé:-p

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

11. 11. 2010 20:43

Dakujem za každý bodík,ktorý ešte pribudol:-K

Daniella O. Daniella O.

10. 11. 2010 18:37

Hello, v Nemecku jsem pro zmenu dostala rizek s cervenym zelim a bramborovymi noky:-D:-D:-D, to vis, jiny kraj, jiny mrav. Musim ale uznat, ze to bylo prekvapive dobre.:-D

Hella Hella (moderátorka)

10. 11. 2010 16:20

Špagetko díky za informaci. Já o tom také četla, ale chtěla jsem vědět, jestli jste se s tím někdo setkal. ;-)

spagetka spagetka

10. 11. 2010 14:40

Helli, prý občas ano, je to prostě varianta podávání. Ptala jsem se jak tady sousedky, která tam žila ve Vídni a jednak jsem i na šla na internetu - mrkni http://rakousko.travelon.cz/kuchyne/
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality

Hella Hella (moderátorka)

10. 11. 2010 14:32

Já jsem svým dotazem nechtěla rozpoutat diskuzi o velikosti řízku. Já jsem chtěla vědět, zda se skutečně v Rakousku servíruje s volským okem. Máte někdo tu zkušenost?

Moshe

10. 11. 2010 14:20

Telacie stehno stoji u nas 5,29€/kg, nemyslim si ze je to drahe. Inak telaci rezen je skutocne to najlepsie .):yes: Inak ano rezen ma byt cez cely tanier a klasicka gramaz v Rakusku je 250gr.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: teleci rizek telecí řízek podle pohlreicha vídeňský řízek podle pohlreicha videnske řizky telecí řízky telecí řízek recept telecí řízky podle pohlreicha telecí řízky recept vídenský telecí řízky telecí rizek recepty videnske telecí řízky vídeňských rizek vídeňský vepřový řízek recept na telecí řízek telecí řízky recepty vídeňský řízek podle pohlreich vídeňský vepřový plátek vídeňský plátek pravý holanský řízek vídeňské řízky recept

Suroviny: ořechy, máslo, citron, mouka, mléko, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Vídeňský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZE5