Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesná kaše trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

7. 11. 2010 14:52

Suroviny

Porce: 1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 356 kJ / 563 kcal
Bílkoviny16,13 g
Tuky7,84 g
Vláknina9,47 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy102,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doporučuji v kombinaci PRÁVĚ s medem a jablkem, protože tahle harmonie chutí nemá (dle mého názoru:-))) mezi ovesnými kašemi konkurenci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vlckova

8. 11. 2017 19:46

whitecat: Moje maminka, víc jak před padesáti lety, ovesné vločky pražila a mlela na masovém mlýnku a používala je do vanilkových rohlíčků místo ořechů. Ořechů jsme tehdy moc neměli. Nějak si nepamatuji jak je pražila, asi nasucho na pánvi. Proto jsem hledala, jak vločky upražit. Takže : Vločky se pražily a mlely už před mnoha a mnoha lety, nic nového.

tejaja tejaja

6. 3. 2011 10:01

Výborné, lepšie ako obyčajná kaša. Tá oriešková chuť je v kaši super :yes::-D + 7

mysulka mysulka

7. 11. 2010 21:33

:yes::-p:-K

whitecat whitecat

7. 11. 2010 18:50

To spagetka: Teda koukám! Nenapadlo mě, že se dá v MW pražit! Já jsem v tomhle strašná konzerva. MW používám jen na ohřátí a popcorn. Nedávno jsem viděla, jak skvělé jsou z toho houskové knedlíky. Jako z pařáčku!
To olina16: Takhle jsem to ještě nezkoušela, ale zní to dobře. Až budu příště pražit, trochu si nechám a učiním pokus:-)

magdalenka magdalenka

7. 11. 2010 18:43

Špagi, na praženie v MW som expert ja!

spagetka spagetka

7. 11. 2010 18:38

Ano, pražené jsou fakt skvělé, jakoby oříškové - jen se to nesmí připálit! Loni přesně 23.12.jsem je potřebovala, dala do mikrovlnky, něco zapla ..... no nemusím líčit dál, větrala jsem, drhla mikrovlnku, nádobka s vločkama v odpadu...
Takže pražit mírně, stát u toho a míchat...je to chvilinka :-D:-p:yes:

jajine jajine

7. 11. 2010 18:32

Mohu potvrdit, že pražené ovesné vločky mají příjemnou chuť:-p:-pobčas si je opražím v troubě v pekáčku promíchané dohromady také tak, s medem, jablkem, skořicí, cukrem a máslem.Takže dávám bod za dobrý tip:yes::yes:

olina16

7. 11. 2010 18:17

Taky si takhle pražím vločky. Vždy celý pytlík najednou, nechám vystydnout, nasypu do uzavíratelné sklenice a pak jen odebírám. Dobré jsou i nemleté, večer lehce zalít vodou a ráno přihrát v mikrovlnce, přidat bílý jogurt, med a třeba ovoce. Pražením vločky získají lehce oříškovou příchuť a jsou moc dobré.

Pajaja

7. 11. 2010 16:47

Jo tak... ;-) Díky za odpověď. :yes: +2

whitecat whitecat

7. 11. 2010 15:30

To pajaj: To, že jsou ty vločky pražené a mleté. Neznám nikoho, kdo by to takhle dělal. Možná, že jsi první:-)

Pajaja

7. 11. 2010 15:26

A že jsem tak smělá, co je na té kaši jiného než na klasické ovesné? :-//

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ovesná kaše ovesná kaše z vloček v mikrovlnce pražené ovesné vločky ovesna kase v mikrovlnce ovesná kaše z mikrovlnky jak pražit ovesné vločky pražené ovesné vločky s medem vločková kaše v mikrovlnce pražené ovesné vločky s medem recepty ovesná kaše s medem ovesná kaše recept pražené ovesné vločky recepty ovesna kase 1 porce jak pražit vločky ovesná kaše s vodou pražené vločky ovesná kaše recepty ovesné vločky recepty vločková kaše v mikrovlné troubě recept pražené ovesné vločky recept

Suroviny: vločky ovesné, mléko, cukr, sůl, med, jablko

TopRecepty.cz

Ovesná kaše trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrG8